Miskolciakat akartak átverni az OTP nevében

Megosztás

A telefonos történet szinte sablonosnak mondható, de még mindig vannak, akik bedőlnek az ilyen, elsőre ijesztőnek tűnő történetnek és megadják személyes adataikat. Soha ne tegyük. Most miskolciakat próbáltak átverni telefonos csalók.

Erről az egyik helyi csoportban olvashattunk, ahol a telefonszámokat is mellékelték.

“Figyelem!!!!!!

Az imént majdnem csalás áldozata lettem.

Egy hölgy telefonált az OTP bank munkatársaként (Molnár Kinga, nyilván kamu) és érdeklődött, hogy az utóbbi pár percben indítottam-e el utalást 3x 20000 Ft-ot Kecskeméten.

Amennyiben nem…

Ne ijedjek meg, kapcsolja az informatikus kollégáját, aki segít a biztonsági beállításokban. Rögtön a vonalban volt egy fiatalember (Kovács Tibor) érdeklődött,hogy mikor utaltam utoljára? Nagyságrendileg milyen összeg van számlámon?Itt kezd gyanússá válni a dolog. Segít nekem letölteni az OTP vírusirtó applikációját.(!) Mondtam neki,hogy ilyenről nem hallottam. De ők erről küldtek E-mailt stb.

Elkezdett egy kicsit sürgetni, hogy 20 perc áll rendelkezésre, vagy leemelik az összeget a számlámról. Mondom az nagyon jó, két perc az OTP, inkább bemegyek és személyesen elintézem. Majd bontottam a vonalat.

Az igazi OTP-t felhívtam, ahol elmondták, hogy sajnos rendszeres az ilyen átverés és az OTP ilyen ügyben soha nem telefonál.

Legyetek résen, és mondjátok el az idős hozzátartozóitoknak is!”

Egy másik történet ugyanonnan:

“Ugyanez, csak a Magyar Nemzeti Bank munkatársaként és 3×50.000 ft. Mondtam neki, hogy picit furcsállom a hívását. Valóban? Mondom igen, ez elég átverés szagú. Erre ő: szóval hallottam már róluk? Mondtam neki, hogy elég nagy baj, hogy ezt csinálják és nem lépnek fel ellenük, mire ő: őket soha nem fogják elkapni, nem tudják utolérni….

Van bőr a képükön.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek