Eltűnt egy férfi Tiszalúcon, beszakadhatott alatta a jég, nagy erőkkel keresik

Megosztás

Rendőrök és tűzoltók is a helyszínre érkeztek a Holt-Tiszához, a férfi kerékpárja megvan, de ő maga nincs, jó eséllyel a jégre merészkedhetett, ami beszakadt alatta.

Lehetséges, hogy beszakadt a jég egy férfi alatt a Tiszalúc melletti holt-Tiszán hétfőn. A Neptun Búvár Klub és Mentőcsapat információi szerint a helyszínen csak a kerékpárját és az azon szállított fát találták meg, a férfit viszont nem, így riasztották a hatóságokat.

A megyei rendőr-főkapitányságon megkeresésünkre elmondták: délután négy óra előtt érkezett jelzés hozzájuk a férfi eltűnéséről, az egyenruhások megkezdték a keresést Tiszalúc határában, egyelőre többet nem tudtak megosztani velünk.

A katasztrófavédelmi igazgatóság annyit tett hozzá, hogy a szerencsi tűzoltók vannak a helyszínen, de egyelőre nem volt dolguk, a keresést a rendőrség végzi. Frissítés: sajnos holtan találták az eltűnt férfit. A Neptun mentőcsapat bővítette tájékoztatását.

“A hétfői napon 16:27 perckor érkezett riasztás a B. A. Z. Megyei Rendőrkapitányság TIK ügyeletéről a Neptun Mentőcsapathoz. Beérkezett információk alapján egy 63 éves helybéli lakos, délelőtt 11:00 körül, fát ment gyűjteni a Takta folyó árterébe, de késő délutánig nem érkezett haza. A családtagok a kerékpárját a jégbe szakadva találták meg, de a férfi nem adott életjelet magáról.

A felkérésre mentőcsapatunk rövid időn belül a helyszínre indult 3 fővel, 2 mentőkutyával és 2 gépjárművel. Segítségünkre sietett a társszervezetünk 1 gépjárművel, 2 fő búvár szakemberrel, akikkel rövid időn belül megkezdtük az helyszíni adatgyűjtést és feltételezésünkre hagyatkozva a folyóba szakadt kerékpár környékén kezdtük meg a kutatást. Mivel a jég vastagsága igen csekély volt, így kellő figyelemmel kellett a kutatást végrehajtani, szerencsére a kutatás nem tartott sokáig, mert a beszakadt kerékpártól nem messze a személy is megtalálásra került.

A kutatásban segítségünkre voltak a Szerencsi tűzoltóság és a Szerencsi Rendőrkapitányság munkatársai, akik a partról biztosítottak minket kötéllel és segítettek a szerencsétlenül járt személyt a partra kihozni. Őszinte részvétünket fejezzük ki a család részére” – írta a mentőcsapat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek