Ismét nekiment a DK Veres Pálnak: Korrupcióval és titkolózással vádolják

Megosztás

A miskolci DK nyílt levélben tette fel azokat a kérdéseket Veres Pálnak, amelyekre november óta nem kap választ. Többek között azt szeretnék, hogy legyen nyilvános a Diósgyőri vár és az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő közpénzből megvalósuló projektjeinek teljes költségvetése.

A DK nem először feszegeti a miskolci ingatlanvagyon témáját, alig egy hónapja Hegedűs Andrea arról beszélt, hogy Veres 640 millió forintot érő miskolci ingatlanokat játszott át a Fidesz kezére. Most azt várják a polgármestertől, hogy válaszoljon egy sor kérdésre és tegye elérhetővé néhány beruházás költségvetését, illetve valljon színt: mit szeretne még eladni?

Azonnal állítsa le a korrupciógyanút felvető pénzszórást, ne vásároljon túlárazott telkeket, ingatlanokat, ezeket a forrásokat fordítsa a közlekedési beruházások transzparens finanszírozására! – írták a Borsod24-nek is eljuttatott levelükben.

“A Miskolc Holding Zrt. vezetése – kikerülve a nyilvánosságot – 1 milliárd forint értékben földet kíván vásárolni, amikor a város költségvetése romokban hever.”

Szerintük áron alul tervezik eladni a város számos, köztük főutcai, komoly kereskedelmi értékű vagyonelemét, miközben ezek folyamatosan magas bevételt termelnek, ezért felszólítják Veres Pált, hogy ezeket az eladásokat azonnal állítsa le és ezzel együtt árulja el, hogy 2024. június 9-ig milyen vásárlásokat, eladásokat kíván még megtenni.

A nyílt levélben felmerül még a Diósgyőri vár és Az Ellipsum ügye is. A Demokratikus Koalíció felszólítja a városvezetést, hogy haladéktalanul tegye közzé Miskolc MJV honlapján a Diósgyőri vár és az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő közpénzből megvalósuló projektjeinek teljes költségvetését, valamennyi szerződést, az összes kifizetést a jogcímek megnevezésével, valamennyi árazott költségvetést, pályázatot, illetve valamennyi beérkezett ajánlatot és mindezek teljes dokumentációját, illetve a 2019-et követő években lebonyolított nagyobb rendezvények teljes bekerülését, szerződéseit, a mögöttes, eddig be nem mutatott háttérvállalásokat.

“Amennyiben mindezeket nem hajlandó teljesíteni, ígérem, hogy polgármesterként a fentiek tisztázása, nyilvánosság elé tárása, a megfelelő intézkedések meghozatala lesz az egyik első feladatom” – zárja levelét Hegedűs Andrea.

Fotó: Hegedűs Andrea

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek