Hegedűs Andrea: Miskolcon jelenleg egy ellenzéki polgármesterjelölt van

Megosztás

A DK politikusa ezúttal a momentumos Szopkó Tibor által vezetett 10. számú választókerületben tett látogatást a megyeszékhelyen.

Hétfőn folytatódott a Demokratikus Koalíció (DK) helyi szervezetének „Miskolcról őszintén” elnevezésű programja. A 2024-es önkormányzati választáson polgármesterjelöltként való indulását nemrég bejelentő Hegedűs Andrea eddig a DK-s politikusok által vezetett körzeteket járta be, ám mint elmondta, mivel nyitottan állnak a várost vezető frakciót alkotó politikai erők irányába, úgy szándékukban áll a programsorozatot más pártok önkormányzati képviselőire is kiterjeszteni – ezért tett most látogatást a momentumos Szopkó Tibor által vezetett kerületbe.

Szopkó Tibor alpolgármester a bejárást megelőző sajtótájékoztatón hangsúlyozta: Hegedűs Andreával a 2019-es önkormányzati választás óta együtt dolgoznak a város érdekében, így örömmel fogadta a DK érdeklődését az általa vezetett terület felé. Hozzátette: hasonlóképpen járna el, ha a terület egyéni országgyűlési képviselője, a 2022-ben sokadszorra újraválasztott Csöbör Katalin (Fidesz-KDNP) is érdeklődést mutatna az itteniek problémái iránt, s közbenjárna például a 26-os főút egyre inkább esedékessé váló közlekedésfejlesztésében – írta tudósításában a Minap.hu portál.

Természetesen nem lehetett elkerülni a polgármesterjelölti indulás témakörét és a jelenlegi városvezetővel, Veres Pállal szembeni kritikákat. Hegedűs a sajtótájékoztatón elmondta, hogy közte és a miskolci városvezetés között „nagyon szoros az együttműködés”. Amikor a Boon.hu lap arról kérdezte, hogyan egyeztethető össze ez a Veres Pállal szembeni kritikákkal, Hegedűs így felelt: „A 2019-es kampányprogramnak csak egy része valósult meg, és a DK egy olyan párt, amely nem akarja a város problémáit a szőnyeg alá söpörni. Továbbá fontos, hogy döntésképesnek kell lennie egy városvezetésnek.”

Bár a Velünk a Várost frakciót alkotó pártok közül az MSZP, a Párbeszéd és a Jobbik is Verest fogja támogatni a 2024-es önkormányzati választáson, Hegedűs mögé pedig a DK mellett az LMP állt be (érdekesség, hogy épp Szopkó Tibor pártja, a Momentum nem döntött még a kérdésben), az országgyűlési képviselő szerint Miskolcon ellenzéki jelölt csak egy van.

„A választók tudni fogják, hogy ki a valódi ellenzéki jelölt, mert el kell dönteni, hogy az a személy, aki egy egyetemi alapítvány kuratóriumában elfogad egy magas tiszteletdíjjal járó pozíciót, ami ráadásul élethosszig tart, az hova tartozhat” – ismételte el a korábban megfogalmazott kritikát Hegedűs Andrea. Veres Pál amúgy nemrég arról beszélt: ő nem is ellenzéki, hanem független polgármesternek tartja magát, és reagált az egyetemi kuratóriumban elfoglalt pozíciójával kapcsolatos vádakra is.

Forrás: Minap.hu, Boon.hu; Fotó: Mocsári László/Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek