Nem a város költségvetéséből előlegezi meg a városvezetés a Diósgyőri vár átépítésének folytatását

Megosztás

Az elmúlt napokban több furcsa híresztelés is szárnyra kapott, az egyik az, hogy a miskolci városvezetés az önkormányzat kasszájából kívánja finanszírozni a Diósgyőri vár átépítésének hosszú szünet utáni folytatását. Ezt azonban határozottan cáfolja Veres Pál hivatala.

Ennyire elkezdett volna széthúzni az ellenzék Miskolcon?

A Miskolci Városháza tájékoztatta szerkesztőségünket saját álláspontjáról és véleményéről, ezt most változtatás nélkül közöljük.

“Az LMP miskolci szervezete a közösségi médiában egy olyan bejegyzést tett közzé, amely arra utal, hogy Veres Pál, Miskolc MJV polgármestere a város kasszájából előlegezi meg a Diósgyőri vár átépítéséhez, a tornyok megerősítéséhez szükségessé vált plusz forrást. Ezzel szemben a valóság az, hogy ezt a költséget a Déryné-ház projektelemre rendelkezésre álló forrás átmeneti átcsoportosításából finanszírozza az Önkormányzat. Utóbbi egyébként nem döntés kérdése, a vár átépítésére kapott pénz ugyanis kizárólag a várra fordítható. Csakúgy, mint minden projektforrás is csak az adott fejlesztésre használható fel.

Lehet más egyes politikusok gondolkodása, a tények viszont makacs dolgok. Amennyiben a tájékozatlanság vezetett oda, hogy valótlan tartalmú állítást tegyen közzé az LMP, abban az esetben azt javasoljuk, hogy legközelebb tájékozódjanak. Tájékozatlanságuk azért is meglepő, mert a várost vezető frakciónak képviselőjük is tagja, információhiány esetén, érdemes lehet akár vele is konzultálni ilyen, vagy ehhez hasonló állásfoglalások előtt. Bízunk benne, hogy az állítás a tájékozatlanságból, és nem rossz szándékból fakad, utóbbi ugyanis nem szolgálná sem a régen elhúzódó és számos indulatot kiváltott projekt sikeres befejezését, sem a miskolciak érdekeit.

Mivel a Diósgyőri Vár nem maradhat örökre félkész építési terület, ezért a polgármester az elmúlt héten levelet küldött a kivitelező ÉPKAR Zrt.-nek, hogy azonnali hatállyal folytassák a Diósgyőri vár építését. A munka, a tornyok statikai megerősítése a projektre biztosított forrásból folytatódik, Miskolc pedig továbbra is várja a kormányzattól azt a plusz támogatást, ami Lázár János építési és közlekedési miniszter ígérete szerint meg is érkezik majd” – írja a Miskolci Városháza.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek