Ellipsum 2.0 – elkészült a dél-kiliáni egészségház, de a garanciális javítások miatt még mindig nem nyithat meg

Megosztás

A tervek szerint eredetileg 2022-re kellett volna elkészülnie az egészségháznak, a kivitelező azonban érthetetlenül hosszan megcsúszott és csúszik a munkálatokkal, amikből ráadásul jó néhányat máris garanciálisan javítani kell. Mintha az Ellipsumnál már láttunk volna ilyet.

Az önkormányzat által kért garanciális javítások – amiket el kell végeznie a kivitelezőnek – még tartanak. Az óriási késedelem miatt azonban a kivitelező 50 millió forintot fog fizetni az önkormányzatnak, a hibákat pedig még mindig javítgatják. Az Ellipsumnál is hasonlóan csapnivaló kivitelezést láthattunk, mielőtt hosszú időre be kellett zárni.

Az új egészségház építése 2021 júliusában kezdődött, és idén augusztusban fejeződött be. A munkálatok nyomán 500 négyzetméteren várja majd energiahatékony orvosi rendelő a városrész lakóit akadálymentes megközelítési lehetőséggel, parkolóval. Az új épületben – ami december 4-én kapott használatbavételi engedélyt – 5 felnőtt, 2 gyermekorvosi és 3 védőnői körzet kapott helyet, így felváltja a korábban Kandó Kálmán utcán működő, elavult gyermek és felnőtt háziorvosi rendelőket.

A projekt eredményeként a betegellátás minőségében jelentős javulás következik be, a betegek valamint az ellátó személyzet komfortérzetének javításával. A projekt mintegy 339 millió forintos támogatásból valósult meg – számolt be róla a Minap.hu.

Az építkezésnek 2022-re készen kellett volna lennie a tervek szerint – a határidőre alig 40-50 százalékos készültségen állt a munka. Emiatt a kivitelezőnek 50 millió forintos kötbért kell fizetnie, és a garanciális javításokat is el kell végeznie a kivitelezőnek – ezek jelenleg is tartanak.

Hihetetlen, hányszor léphetünk még ugyanabban a folyóba?

Jó lenne már, ha használhatnánk is

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek