Mi lesz az Adidas bolttal a miskolci sétálóutcán? Ennyire befellegzett a kiskereskedelemnek?

Megosztás

Azóta egyértelmű lett sajnos, hogy valóban végleg bezár a kisbolt. Látható, hogy a sétálóutcában egyre inkább szaporodnak a kiadó üzlethelyiségek, amik korábban áruval és árusokkal voltak tele. Ez az új világrend és nincs mit tenni?

Egy helyi közösségi médiás csoportban alakult ki némi vita arról, hogy mi is történik éppen az évtizedek óta meglevő és jó ideig virágzó kisebb üzlettel. Hiába nagy a márka, ha a kisboltokra már ennyire nincs igénye, illetve nincs is pénze a miskolciaknak? Ezen kívül sajnos a sétálóutcában már egyáltalán nem egyedi jelenség, hogy bizonyos boltok (ilyen vagy olyan okból), de egyszer csak lehúzzák a rolót az elmúlt években. 2020 óta pedig még inkább felgyorsult ez a furcsa átalakulás. Bár van, aki szerint nem zár be, csak átalakul. Íme a helyiek véleménye, ezt beszélik Miskolcon.

“Miért is lenne másképp ez a kisboltokkal? Hiszen a vasútvonalakat is sorra zárja be a Fidesz, mert ugye van a kampányígérgetés és van a valóság. Ami nem az ő érdekeltségük, azt nem tömik ki állami pénzzel, nem is élheti túl a jelenlegi magyar valóságot.” “A főutca ismét haldoklik.” “Az egész magyar gazdaság, bárcsak csak a főutca haldokolna.”

“És a két plázában hol vannak magyar kiskereskedelmi üzletek? Talán a H&M vagy a Reserved vagy a HalfPrice vagy a Devergo vagy a CCC vagy a Deichmann vagy a DM vagy a Rossmann vagy a Tezenis vagy a Dougles? Melyiknek magyar vállalkozás a tulajdonosa a plázában? Hmm, ezek mind “hanyatló nyugati” multik.” “Magyarország előre megy… Csak valahogy országszerte sorra zárnak be a kis üzletek, éttermek, büfék.”

És hogy mi lehet ennek az egyik oka? A megváltozott szokások és a mérhetetlen kényelem. “És? Ki jár még “kisboltokba” vagy büfékbe? A Wolt, Foodora, Kifli és társai virágoznak, rekordforgalmat bonyolítanak. Bármelyik 16+-os ismerősömet megkérdezem, többet rendel onnan kaját, minthogy elmenjen érte. Nem kell jajgatni, isten hozott 2023-ban…”

“Évtizedekig üzemelt. Most meg az üres kirakatban kiragasztva a “minden -50 %” felirat…” “Az embereknek nincs pénzük! Nagyon megnézik, hogy hol vásárolnak! Egy normális országban mindenki megél. Nálunk éhbér van. Ez rendben van így. Ami fontos, hogy Orbán Ráhel ismét 83 hektár szőlőt tudott venni a kulturális örökséggé nyilvánított Tokaj hegyalján! Ez a lényeg, ti meg csak… ne is menjetek el szavazni, vagy “hajrá vitya apácskánk!” Sírjatok-panaszkodjatok! Ők élni tudnak, ti megy nyávogni! Ennyi…! (Tiszt a kivételnek!)”

Ennyire befellegzett a kiskereskedelemnek a megváltozott szokások és a kormány sajátos, csak a NER-tagok jólétét előnyben részesítő politikája miatt? A miskolci sétálóutca pedig tovább haldoklik?

Frissítés: A helyszíni fényképeken már látható a lényeg, nincs visszaút, nem tévedés, bezártak, végleg.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek