Megint háborognak a miskolciak – miért is fizetünk 800 forintot a kórházi parkolásért?

Megosztás

Elképesztő állapotok a megyei kórház “páratlan szépségű és minőségű” parkolójában. Ami valójában hivatalosan nem is parkoló. Pontosan miért is fizetünk? Lehet-e reményünk valamikor is egy betegközpontúbb hozzáállásra, vagy kizárólag a pénzbehajtás a cél? Ezt beszélik Miskolcon.

A legfontosabb tévhit a borsodi emberekben, hogy a parkolásért fizet és ezt a szolgáltatást a kórház nyújtja az egyik belső területén. Jobb tisztában lenni azzal, hogy ez egyáltalán nem így van. Éppen ezért úgymond nem is kell minőséget nyújtani a parkolásnál, hiszen a kórház nem szolgáltat, nincs mit számon kérni rajtuk. Azért fizetünk, hogy behajtsunk oda és ha autónkkal meg sem állunk, csak kitesszük valamelyik hozzátartozónkat, akkor is kicsengetjük a 800 forintot. Hiszen a behajtásért fizetünk, az pedig megtörtént. Emberség, betegközpontúság? Valamikor olyan is lehetett – gondolják a helyiek.

S. Gergely füstölgött a jelenlegi állapotokon a közösségi médiában. “Köszönjük szépen a Tisztelt Megyei kórháznak ezt a csodaszép, páratlan parkolót alkalmanként 800 forintért! A földből kiálló vasak csak hab a tortán. Arról már nem is beszélek, hogy 10 esetből 8x hely sincs, csak a patológia mögötti nagy parkolóban, ahonnan 2x 500 métert kell gyalogolni a fizikoterápiás kezelésre oda és vissza az autóhoz” – írta Gergely és mellékelt néhány csodaszép fotót a parkolóhelyekről.

Természetesen a helyiek azonnal kiadták dühüket, valamint egyértelműsítették, hogy nem a parkolásért fizetünk, hanem a behajtásért. “Gondolom a főorvos urak és a kórház vezetői is ott parkolnak.” “Behajtási engedély, nem pedig parkolási engedély!” “Ez egy mocskos rabló világ, mikor a legjobban rászorulókat próbálják meg kihasználni!”

“Ott kevés kiépített és kijelölt parkoló van. Ja és nem a parkolásért fizetsz, hanem azért, hogy behajthatsz a kórház területére.” “800 Ft-os behajtási engedély, ez igaz, de ami ott van, az meg szégyen.” “A kórházban nincs parkoló. A díj a behajtás engedélyezése miatt van. Nem szolgáltatást adnak érte.”

Akkor minden marad a régiben és az is rendben lesz, ha mondjuk 2-3 év múlva már egy ezres, majd kétezer lenne a behajtási “díj”? Igaz, nem kötelező bemenni, ahogy többen írták is, hiszen ha valakinek például mozgásszervi megbetegedése van, miért ne gyalogolhatna mondjuk egy kilométert?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek