Hivatalos: a Momentum is Veres Pált támogatja

Megosztás

Miskolcra látogatott a Momentum Mozgalom elnöke, Gelencsér Ferenc, akit Veres Pál fogadott a Városházán a párt helyi politikusaival együtt. Az eseményről Veres Pál polgármester és Gelencsér Ferenc pártelnök is beszámolt a Facebook oldalán.

Gelencsér Ferenc bejegyzésében emlékeztetett arra, hogy pártja azt ígérte, hogy “nem lesz akadálya annak, hogy ismét egy ellenzéki jelölt, egy ember álljon az állampárt jelöltjeivel szemben”. Ez a mondat célzásként is értelmezhető a DK-ra és az LMP-re nézve, akik nem támogatják a regnáló polgármestert, helyette az ellenzéki előválasztáson vereséget szenvedő, majd később listáról mandátumot szerző országgyűlési képviselőt, Hegedűs Andreát indítanák a polgármesteri székért.

A part elnöke posztjában azt írja, hogy azért támogatják Veres Pált, mert “egy hiteles városvezető, aki kétciklusnyi fideszes irányítás után hódította vissza a várost 2019-ben. Veres Pál sikeres polgármester, akinek pontos elképzelése van a város további fejlődését illetően.”

A bejegyzés további részében arról ír, hogy bízik benne, hogy a többi ellenzéki párt is felismeri saját felelősségét és az összefogást választják.

Bízunk benne, hogy a többi ellenzéki párt is felismeri a felelősségét és a jelenlegi, különutas politikájuk helyett az összefogást fogják választani és erősíteni Miskolcon.

Gelencsér Ferenc külön kiemelte azt is, hogy “egy országosan egyedülálló komplex városfejlesztési program indult el Miskolcon”, illetve “soha nem látott mértékű fejlesztési forrás került a megújulásra érdemes Avasra is”.

Veres Pál polgármester bejegyzésében azt írta: “Ahogy 2019-ben is együtt indultunk, és sikert értünk el, így 2024-ben is közösen, közös elvek mentén, együtt szeretnénk folytatni a megkezdett munkát”

A Momentum Mozgalom bejelentésével már minden ellenzéki párt, Jobbik, MSZP, Párbeszéd felsorakozott Veres Pál mögött, a DK és az LMP kivételével. A két különutas párt azonban nagy árat fizethet az összefogás megbontásáért. Ahogy arról korábban beszámoltunk, a kutatások szerint ha a DK külön indul akkor maximum a szavazatok 5 százalékára számíthat. Ezt az eredményt alátámasztja az is, hogy azután, hogy a párt bejelentette Hegedűs Andrea indulását, a közösségi médiát ellepték a felháborodott szavazók hozzászólásai, köztük sok DK szavazó is kifejezte, hogy nem támogatja a döntést és kitart az összefogás és Veres Pál mellett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek