Az előzmények ismeretében nem meglepő, elhagyta a DK-t Borkuti László

Megosztás

A DK-s miskolci képviselő nemrég nyíltan szembement pártjával, kerek-perec kimondta, hatalmas hiba két ellenzéki polgármester-jelöltet állítani Miskolcon. Mivel Veres Pált támogatja, így a DK-val el is váltak útjaik.

Hivatalosan is kilépett a Demokratikus Koalíció (DK) miskolci önkormányzati frakciócsoportjából Borkuti László. A hírt az önkormányzati képviselő a Miskolci Napló érdeklődésére megerősítette hozzátéve, nem csupán a frakciócsoportból, hanem a párttársai kérésére, a pártból is távozott.

– Tulajdonképpen lezártam ezt a fejezetet, az történt, ahogy a múlt heti közösségi médiás posztomban, majd sajtónyilatkozataimban is nyilvánosságra hoztam, elválnak útjaink. Hétfő este írásos nyilatkozatban is rögzítettem a DK-ból való kilépési szándékomat. Azt követően, kedd este volt egy frakcióülés, ahol felszólaltam, és személyesen is elmondtam a jelenlévőknek, hogy mik a döntésem alapvető okai, de ez a DK-s társak számára nem lehetett újdonság, hiszen azt megelőzően fél éven keresztül mondtam nekik, hogy nem tudok azonosulni azzal az irányzattal, amit ők képviselnek: nevezetesen, hogy két ellenzéki polgármesterjelölt induljon a jövő évi önkormányzati választásokon – részletezte Borkuti László.

A politikus hozzáfűzte azt is: a párttal való szakításban közrejátszott a Mokrai Mihállyal való nézetkülönbség, ha tetszik személyes ellentéte is. A köréje fonódó megítélés miatt nem tartja hiteles politikusnak, ugyanis „nem elég tisztességesnek lenni, annak is kell látszani”, és nem tulajdonítok neki olyan politikusi karaktert, ami mögé én egy csapatban be tudnék állni – tette hozzá.

A képviselő – ahogyan korábbi cikkünkben – most is jelezte: ez a döntés munkájában nem hoz változást, bizalmat elsősorban a választópolgároktól kapott, önkormányzati képviselőként továbbra is körzetét, a Görömbölyön és Hejőcsabán élőket szolgálja, közművelődési és turisztikai tanácsnokként pedig szakmai programok megvalósításában vesz részt továbbra is. Kiemelte, az ellenzéki pártok szövetségét, és a regnáló polgármestert, Veres Pált támogatja.

További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek