Választások 2024: Borkuti László már nyíltan szembemegy a miskolci DK-val

Megosztás

Néhány héttel ezelőtt már mi is írtunk arról, hogy nemcsak a miskolci polgárok egy részét nem nyűgözte le Hegedűs Andrea polgármester-jelöltsége, de magában a Demokratikus Koalícióban sem ért mindenki egyet az ellenzék megosztásával. Nem kellett sok idő, hogy kiderüljön: Borkuti László DK-s önkormányzati képviselő nyíltan állást foglalt saját miskolci szervezetével szemben.

A napokban a Demokratikus Koalíció Miskolc Facebook oldalra került ki egy bejegyzés, amelyen az látható, hogy Varjú László országgyűlési képviselő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában arról beszél, hogy szerinte Veres Pál elárulta az ellenzéket, mert együttműködik a kormánnyal, például mert szerepet vállalt az alapítványi Miskolci Egyetem kuratóriumában.

Ehhez a bejegyzéshez szólt hozzá Borkuti László önkormányzati képviselő, aki azzal kezdi megjegyzését, hogy: “Számomra a DK miskolci csoportja felé már nincs visszaút. Sokat kínlódtam vele, de be kellett látnom, nem tudok azonosulni azzal, amit ma láttatni akarnak, itt helyben Miskolcon…”

A városatya kiemeli: “Soha nem akartam politikus lenni és politikai fondorlatosság mentén szövegelni karrieremet. A helyi szűkebb (Görömböly, Hejőcsaba – életem meghatározó helyszínei) közösségért végzett munkám során jutottam oda, hogy egy közösség érdekében képviselő lettem.”

Borkuti arra is felhívja a figyelmet, hogy mindig a közösségi ügyek mentén igyekezett gondolkodni és ezt a szemléletét kellene most sutba dobnia, ha csatlakozna az általa már nem ismert helyi DK-LMP paktumhoz. 

“Egy jól ismert metaforával búcsúzom tőletek, miskolci DK-sok. Mivel a kígyót – még a Bibliából – a rosszal párosítják, ha azt mondják, hogy a kígyó a saját farkába harapott, azt lehet érteni, hogy valaki, aki rosszindulatból kárt akar okozni bármilyen módon valakinek, s nem úgy sikerül, ahogy tervezte, hanem pont visszaüt, ő jár rosszul, szenved kárt. Remélem, a példamondatot illetően, az idő majd engem igazol” – fejezi be kommentjét Borkuti László.

A határozott véleménynyilvánítás kapcsán megkerestük a miskolci politikust, akitől azt kérdeztük, mit jelent mindez a gyakorlatban. A városatya röviden így foglalta össze, mire lehet számítani vele kapcsolatban a helyi politikában: „A képviselői mandátumomat kitöltöm, de a jövőben nem kívánok a helyi DK-frakcióval együtt dolgozni. Ami a jövő évi választásokat illeti, nem zárkózom el az újabb jelöltségtől. 2019-ben egy szövetségre esküdtem fel, és ha erre ismét felkérnek – mondjuk a Velünk a Város irányából -, igent fogok mondani.” 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek