Újabb szövetséges párt támogatja Veres Pált az önkormányzati választáson

Megosztás

A Jobbik-Konzervatívok és az MSZP után a Párbeszéd-Zöldek pártja is bejelentette, hogy a jelenlegi miskolci polgármester újraválasztásáért kardoskodnak.

Tordai Bence országgyűlési képviselő elmondta, azért jöttek Miskolcra, hogy bemutassák a párt zöldminimum-programját, amit a jövőévi önkormányzati választásra való felkészülést igyekeznek támogatni. Ebben a programban fordítják le a gyakorlatra azokat az elveket elmondása szerint, a zöld, fenntartható, társadalmilag igazságos és helyi önkormányzás elveit, amit követendőnek látnak, és aminek megvalósulását “nagyon sok szabad városban” látták az elmúlt években. A részletekről a Minap számolt be.

– Miskolc is egy ilyen város, ahol a választópolgárok kellően bölcsek voltak 2019-ben, és egy erős, független, ellenzéki városvezetést bíztak meg a város vezetésével. Nem kellett csalódniuk, az elmúlt négy év megerősítette, hogy érdemes a helyiek érdekét figyelembe vevő vezetőket választani, akiket nem a fővárosi pártközpontból irányítanak. Így aztán mindig felelősek és elszámoltathatók maradnak, tiszta lelkiismerettel állhatnak a következő választások elé tehát – fogalmazott.

Örömmel tapasztalták – folytatta -, hogy a zöld elveket Miskolcon megvalósították. A jó gyakorlatokat egy fórumon beszélték át a sajtótájékoztató előtt. – Csak gratulálni tudunk ahhoz, hogy zöld szempontból is példaértékű városvezetési gyakorlatot láthattunk Miskolcon, reméljük, 2024-ben hasonlóan folytatódik – mondta Tordai Bence.

Szabó Tímea országgyűlési képviselő hozzátette, más célja is van a látogatásuknak. – A másik ok: a 2024-es önkormányzati választáson ismét Veres Pált támogatjuk – jelentette be. – Azt gondoljuk, ha egy városvezetés jó, egy város virágzik, akkor folytatni kell a munkáját. Büszkén támogatjuk a polgármestert – mondta.

Beszélt arról is, hogy a városvezetés elmúlt években tett intézkedései pontosan megfeleltek a zöld alapelveknek, legyen szó erdősítéséről, a légszennyezettség csökkentéséről, vagy a szociális programokról – sorolta. – A miskolciak megérdemlik, hogy jövőre is folytatódjon a jó városvezetés – mondta.

Veres Pál polgármester megköszönte a támogatást, amit “rendkívül fontosnak” nevezte. Kifejtette, hogy a város vezetése elkötelezett amellett, hogy a páratlan környezeti értékeinket megőrizze. Hangsúlyozta azt is Veres Pál, hogy a város ereje a közösségeiben rejlik, azt támogatják, hogy minél több és erősebb közössége legyen Miskolcnak.

Nem a pártpolitikai érdekek, hanem az emberek érdekei az elsődlegesek. Ezt hirdettem négy évvel ezelőtt, és ezt hirdetem most is. Ha ezt tudjuk képviselni, akkor lesz igazán erős Miskolc – tette hozzá.

Fotó: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek