“Csúsztatás és valótlanságok sora Novák Katalin dubaji beszéde”

Megosztás

A köztársasági elnök dubaji beszéde a magyar kormánypropaganda leirata volt csupán – állítja az LMP. Novák Katalin felmondta a kötelező fideszes házi feladatot, csak éppen semmi nem igaz abból, amit elmondott. A megújuló energia felhasználása pedig egészen mélyre süllyedt hazánkban.

Az LMP sajtóosztálya elképedve osztotta meg véleményét Novák Katalin beszédjéről.

“Csúsztatás és valótlanságok sora Novák Katalin dubaji beszéde

Novák Katalin az ENSZ éghajlatváltozási konferenciáján elmondott beszéde csúsztatások és valótlanságok sora, mellyel az államfő bebizonyította, hogy kizárólag az Orbán-kormánnyal szemben lehet ma Magyarországon zöldpolitikát csinálni.

A köztársasági elnök dubaji beszéde a magyar kormánypropaganda leirata volt csupán, jól látszik, hogy ez a kormány már olyan mértékben elrugaszkodott a valóságtól, hogy nemzetközi fórumokon sem szégyelli alternatív valóságképét.

Azon az elképesztő tényen túl, hogy Novák Katalin szerint a túlnépesedés nem probléma a világban, szerinte a kiherélt magyar klímaprogram a legambiciózusabb a világon úgy, hogy a következő években 3 súlyosan szennyező gázerőművet épít a kormány azért, hogy kiszolgáltassuk magunkat az ázsiai multiknak. Novák szerint jelentősen csökkentettük a szén-dioxid kibocsátásunkat, amely a rendszerváltás következtében leépülő nehézipar miatt akár igaz is lehetne, azonban a Fidesz kormányzása alatt 2014-2021-es időszakban 5%-kal növekedett az ÜHG kibocsátásunk.

Az államfő szavaival ellentétben Magyarország a zöldenergia-termelésben sem jár élen, hiszen az atomenergia-termelés kapacitásának növelése csak visszavet minket a fenntarthatósági pályán, a szélerőművek telepítési tilalma továbbra is érvényben van, miközben a napenergia lakossági felhasználását is ellehetetlenítették, a szükséges hálózati fejlesztéseket nem végezte el a kormány, illetve még büntetőadóval is sújtja azokat.

A sornak itt még korán sincs vége, egy azonban biztos. Az Orbán-kormány képtelen zöldpolitikát csinálni.

LMP sajtó”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek