Újratöltve – Szénási Sándor jegyzete

Megosztás

Egy híroldal olvasója hívta fel a figyelmet arra, hogy a NER plakátjáról, amelyen eddig egy szemüveges fiatalember emelte fel fenyegetően a mutatóujját az Európai Bizottság elnöke mögött, a mondott ujj hirtelen-váratlan eltűnt. Az új változaton a  szemüveges már mutogatás nélkül bámul, igaz, nem kevésbé nyomasztóan.

Az oldal azt írja, a változásra a kormány egyelőre nem adott magyarázatot.

Ilyenkor jönnek az összeesküvés-elméletek. A plakátra ugyebár az van írva, hogy ne táncoljunk úgy, ahogy ők, mármint Ursula von der Leyen és Alex Soros fütyülnek. Ez világos beszéd, leszámítva azt, hogy senki sem tudja, ki a fene ez az Alex, túl azon, hogy a névazonosság okán nyilvánvalóan az öreg Soros rokona, a plakáton eljátszandó szerepe szerint egy apapótlék. Soros György ugyanis visszavonult, az alapítványát a fia gondozására hagyta, és ezzel a lépéssel rútul cserbenhagyta a NER propagandát, amely a papa működésére egész világrendet épített föl, és kétséges, hogy a nála sokkal jelentéktelenebbnek tűnő utód alkalmas lesz-e a globális gonosz szerepére.

Fotó: 444

Az öreg Sorosnak története volt attól kezdve, hogy Schwartz Györgyként született Budapesten, hogy bujkált a nyilasok elől, hogy 1947-ben, végképp belátva, hogy Kelet-Európa menthetetlen, Londonba menekül, itt végez a London School of Economics-on, húsz év múlva már dollármilliókat keres Amerikában, 1992-ben pedig igazi tőzsdecápaként egymilliárd dollárt a brit fontválságon. Közben a Nyílt Társadalom Alapítványa 1979 és 2017 között 11 milliárd dollárt költ civil mozgalmakra és emberbaráti célokra. Magyarországon 1984-ben jelenik meg, előbb a szabadság bajnokaként ünneplik, már aki persze, mondjuk a Fidesz igen, majd a nemzet ellensége lesz, a szuverenitás gyilkosa, míg Romániában magyar revizionistaként tartják számon. Egy gazdag élet.

Ezzel szegény Alex aligha tarthat lépést. Született amerikaiként nem sokat érthet abból, ami apját vonzotta-taszította KK-Európában; elkötelezettsége, küldetése nincs, bár bizonyára kiváló menedzsere az alapítványi vagyonnak. NER-szempontból szinte értéktelen, pláne, hogy folyamatosan vonul ki erről a környékről, az új fókusz Amerika és Afrika.

Velünk már nincs mit kezdeni.

Hát innen kéne nyerni az agyzsibbasztóknak. Ebből az ügybuzgó hivatalnoknak tűnő Alexből kellene olyan monstrumot gyártani a magyar fogyasztók számára, ami a szemmeregetésen túl is üzen valamit a szuverenitásvédelemről, meg a Nyugat-gyűlöletről. A “nemzeti konzultáció” próbál biztosra menni: tizenegy kérdés kezdődik a Brüsszel névvel.

De miért ragasztották le Alex jobb kezét a felemelt mutatóujjal?

Talán valaki arra gondolt, a felemelt ujj nem is annyira fenyegető, mint inkább figyelmeztető, hogy tényleg ne táncolj úgy, ahogy én fütyülök, mert bajba jutsz magyar, ergo egy tudathasadásos Soros-fiókát mutatott?

Vagy nem is az övé volt a kéz, máshonnan lopták le, de aztán megszólalt bennük a jogtisztelet?

Ez utóbbi a legvalószínűbb.

Szénási Sándor jegyzete a Klubrádió Esti gyors c. műsorának 2023. november 22-i adásában hangzott el.

Kiemelt fotó: media1

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek