A borsodi mellékutakat használó autósok egyik rémálma, igazi balesetveszély

Megosztás

A sárfelhordásnak is vannak fokozatai. Amikor azonban egyik pillanatról a másikra, teljesen váratlanul 90-100 között hirtelen teljesen sáros útszakaszra érünk, egészen könnyen elveszíthetnénk uralmunkat a jármű felett.

Bár az ilyen mértékű sárfelhordás elméletileg büntetendő, de a mérleg másik serpenyőjében pedig ott van a kérdés, hogy akkor a mezőgazdasági, gazdasági járművek (például fakitermelésnél), erdészeti járművek – és így tovább – mégis hogy közlekedjenek esős, sáros időben? Mi lenne erre a jó megoldás?

Rögtön két Borsod-Abaúj-Zemplén megyei példát is hozott az élet az elmúlt napokban. Az egyiket Kazincbarcika egyik végén, a Tardonai úton fotózta egy olvasó (Muskáth Károly fényképei). A kérdés adott, érdemes-e ezt jelenteni és vajon csak a rend betartása, vagy kimondottan kiszúrás a hatóságok felé is jelezni a szó szerint “sáros” járművet, ha egyébként a rendszám is megvan?

Közel sem ez volt az egyetlen eset, nem kellett sokkal messzebb menni, hogy a napokban ilyen látvány fogadjon minket Alsószuha és Dövény között.

Itt ugyan van elég időnk lelassítani a járművet, de 90-nél ez a teljesen sáros út nettó életveszélyt jelenthetne például sötétben, vagy beláthatatlan kanyarban. Mi erre a jó megoldás?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek