Miskolc számos részén felújítják és bővítik a csapadékelvezető rendszereket

Megosztás

A klímaváltozásnak köszönhetően egyre gyakrabban csap le megyeszékhelyünkre is özönvízszerű esőzés, ilyenkor úszik egész Miskolc, de más városokban sem jobb a helyzet semmivel. A városvezetés most megteszi, amit lehet, bővíti a csapadékvizet elvezető rendszert.

Miskolc több részében – Pereces mellett például Görömbölyön és a Repülőtéri úton – megoldódhat a csapadékvíz elvezetése egy 2020-ban elnyert uniós projektnek köszönhetően, amin 550 millió forint forrást szerzett a város.

A projekt nyitó rendezvényét Pereces határában, az Erenyő utca elején tartották kedden. Veres Pál polgármester úgy fogalmazott, elöregedő, helyenként hiányos a miskolci csapadékvízelvezető-rendszer, de most lehetőség van a rekonstrukcióra, sőt: a bővítésre is.

A városvezető ismertette: még az év vége előtt befejezik a munkát a görömbölyi Lavotta utcában, a Repülőtéri úton, valamint Perecesen a Vájár, az Aknász, a Bányamécs, az Erenyő, a Mária és a Csavar utcában.

– Első körben azokat a területeket szerettük volna fejleszteni, ahol régóta gondot okoz a csapadékvíz elvezetése – mutatott rá, hozzátéve: a városvezetés bízik abban, hogy az ilyen fejlesztések is hozzájárulnak ahhoz, hogy még élhetőbb legyen Miskolc.

Pereces önkormányzati képviselője, Bazin Levente is erre erősített rá helyi lakosként. Azt mondta, sok problémát és tennivalót örökölt meg képviselőként, de a vállalásainak megfelelően igyekezett – a kormányzati elvonások ellenére is – kis lépésekben, de folyamatosan a városért, az itt élőkért dolgozni.

– Maradt még bőven tennivaló, éppen ezért 2024-ben szeretnék újra indulni az önkormányzati választáson, hogy folytatni tudjam a megkezdett munkát – jelentette be.

Azonnal tett is egy vállalást: új aszfaltszőnyeget kaphat az Erenyő utca, illetve az Aknász utcát is szeretné majd újraaszfaltozni. A „Miskolc város csapadékvíz elvezetés fejlesztése” nevű, TOP-projektben mintegy 550 millió forint uniós támogatást nyert el a város. További részletek a Minap.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek