A Fidelitas-tag nagymamája a miskolci panelból átjelentkezett az időközi választás előtt, majd utána vissza is tért

Megosztás

Egyre több kópéságra derül egyértelműen fény a bő egy évvel ezelőtti időközi választással kapcsolatban. A Fidelitas tagjai hirtelen tömegesen “költöztek be” a főváros egyik magánklinikájának címére, majd amikor a fideszes jelölt 60 szavazat különbséggel megnyerte a mandátumot, hirtelen vissza is költöztek onnan.

Többek között Miskolcra is, az egyik érintett Fidelitas-tag 76 éves nagymamája. Véletlenül éppen 5 nappal a voksolás előtt jelentkezett át az érintett fővárosi ingatlanba, majd a választás után viharos sebességgel ezek az emberek – köztük a miskolci nagymama is – vissza is költöztek eredeti lakhelyükre, például egy miskolci panellakásba.

Az I. kerületi időközi választás előtt beköltöztek egy Ostrom utcai magánklinika címére a fidelitasosok, majd amikor a fideszes jelölt, Fazekas Csilla 60 szavazattal megnyerte a választást, ki is költöztek onnan, írja a 24.hu nyomán a 444.hu.

A lap a beköltözők közül többek között Baczkó Norbert akkori Fidelitas-alelnököt és ismerőseit azonosította. A jelenleg a Fidesz ifjúsági szervezetének kommunikációs igazgatója azonban már kijelentkezett a lakcímről, bár mindenkinél tovább tartózkodott ott: hét hónapig. A nevén lévő egyéni vállalkozásnál mindössze hat nappal az időközi választás előtt jegyezték be az Ostrom utcai címet, de az idén márciusban visszaköltözött Csömörre, ahol Baczkó előtte több mint tíz évig politizált.

A Fidelitas Sport, Család és Ifjúsági Kabinetjét vezető Fróna Levente a cégadatok szerint tavaly augusztus 31-én, 11 nappal a választás előtt jelentkezett be az Ostrom utcába, majd október elején „visszaköltözött” korábbi lakcímére. De nem csak Fróna, hanem az ő édesanyja és 76 éves nagymamája is be volt jelentve a címre. A nagymama egy miskolci panelház nyolcadik emeleti lakásából jelentkezett át a voksolás előtt öt nappal a budai Vár aljába, amelynek 20 napig volt lakója, aztán már újra Miskolcon volt a lakcíme.

Szintén gyanúsan rövid ideig volt még lakója a címnek:

  • Hurta Adrienn, aki a Budavári Önkormányzat egyik bizottságának nem képviselő tagja volt, valamint a kormany.hu oldalra feltöltött dokumentum szerint tanácsadóként dolgozott az Emberi Erőforrások Minisztériumának,
  • Orbán Gergely, aki korábban a Fidesz EP-képviselőjének, Deli Andornak volt a gyakornoka, de a Fidelitashoz is kötődik.
  • Páncsics Krisztián, aki a Fidelitas Fenntartható Fejlődés Kabinetjét vezeti, de neki több nem közszereplőnek minősülő ismerőse is beköltözött a címre.

Így kell választást nyerni olyan helyeken, ahol valami különös véletlen folytán a kormánypárt előre tudta, hogy nagyon szoros végeredmény születik a végén. Ezzel a húzással pedig meg is lett a mandátum.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek