Felismerjük-e, melyik Borsod megyei város melyik részét látjuk?

Megosztás

Bár sokak szerint olyan hatalmas nagyot azóta sem változott, elég csak a járműveket és a kép minőségét megnézni, hogy rájöjjünk, nem mostanában kattant el a fotót készítő fényképező.

Korabeli Ikarus buszok (amelyekből még ma is rendületlenül járja az ország és megyénk útjait), abszolút szocialista gépjárműpark és életérzés a megrakott Kamazzal együtt. Bár sokaknak az 1200-es Lada igen bátor megállása, valamint a Wartburg egyértelműen szabálytalan helyzete (a jobb oldalon) is szemet szúrt, vélhetően igen sokan felismerik a helyszínt is.

Melyik városban, melyik helyszínen készült a fotó hosszú évtizedekkel ezelőtt? Megoldás a kép alatt.

Akik arra tippeltek, hogy Ózdon vagyunk, jól tették. A mai vasútállomás utáni első sorompó, jobbra Kőalja, balra Várkonyi és hetes felé vezető út, egyenesen Velence és a központ felé – amennyiben például a Kamaz vezetőjének szemszögéből nézzük. A képet egyébként Balogh Róbertnek köszönhetjük.

Természetesen a közösségi médiás kommentek most sem maradhattak el. “Ózd 2023… sok nem változott.” “Annak a Wartburgnak a parkolását kicsit furcsállom.” “A Lada sem rossz, a Kamazt megkörnyékezte rendesen.” “Balra kanyarodva ott volt a vasúti átjáró.”

Könnyedén felismertük a helyet?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek