Fő a jó kondi: lépcsőfutó verseny zajlott Ózdon, még 70 évesen is teljesítették a távot

Megosztás

Nagy volt az érdeklődés az idei lépcsőfutó versenyen Ózdon. A program az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület Kondi Napok szabadidős sorozatának záró állomása volt.

Vasárnap az esős időjárás miatti kétszeri halasztást követően végre újra nekirugaszkodhattak a kondisok. Ezúttal a lépcsőfutó versenyen, amely a Március 15. úti lépcsősor aljától indult és Ráctag tetőn ért véget. Délelőtt 10 órára várták a vállalkozó kedvűeket. A hideg ellenére is népes mezőny gyűlt össze a legkisebbektől a legnagyobbakig. Már tizenharmadik alkalommal hívták életre a sportos rendezvényt.

„Változó az érdeklődés, de igazából 30-40 főtől kezdve volt, ami majdnem száz főt vitt. Itt a dombfutóra gondolok. Én nagyon sikeresnek gondolom ezt a kezdeményezést. Igazából a legkisebbektől, az ovisoktól, mint ahogyan itt is vannak, a legidősebbekig, tehát 60 év felett, 70 év felett is volt teljesítőnk, úgyhogy reméljük, hogy a jövő évben is hasonló módon meg tudjuk rendezni, főleg azért, mert 30 éves lesz a klub, úgyhogy mindenféleképpen ezt szeretnénk folytatni” – mondta Vanczák Attila, az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület elnöke.

Vanczák Attila köszöntőjét követően a mezőny legifjabb versenyzői álltak starthoz. Az alsó tagozatos általános iskolások ötven lépcsőfokot haladtak felfelé, a nagyobbak már száz, a felnőttek és szeniorok pedig kétszázat hagytak maguk mögött. A résztvevők számára nagy kihívás volt a meredek lépcsőfokok legyőzése. A viadal jó hangulatban telt, valamennyi jelenlévő hangos biztatás közepette szedte a lábát a cél felé.

„Nagyon jól éreztem magam, sok barátom is eljött és az előző próbákon is ott voltak. Nagyon jó csapat összekovácsolás volt számunkra is, sok vidámság volt benne. A lépcsőfutás pedig az egyik kedvencem, mert itt is sok barátom van és képviselhetem a Bolyky iskolát, úgyhogy mindig nagy öröm számomra, hogy itt lehetek” – fogalmazott Ronyecz Sára, tanuló.

Sikur Ádám nem bízta a véletlenre a teljesítést, többször is kijött gyakorolni a megmérettetés előtt. Azért nem adta könnyen magát így sem a feladat. „Ebben az évben egy ilyen alkalmat hagytam ki, arra nem emlékszem pontosan, hogy melyik volt az, de jók voltak. Nem mindegyiken sikerült elérnem helyezést, de szerintem a részvétel a fontos” – nyilatkozta Sikur Ádám, tanuló.

Idén a leggyorsabb fiatalember mindössze 36 másodperc alatt teljesítette a kihívást. A Szikszi diákja, Császár Adrián ezzel nemcsak megvédte címét, hanem két másodperccel meg is döntötte tavalyi rekordját. Hölgyek között az örökös csúcstartó Ronyecz Ákosné bizonyult a legjobbnak, 56 másodperc alatt ért fel a lépcsősor tetejére. Az eredményhirdetéskor a korosztályok legjobbjait éremmel jutalmazták a szervezők. Az Ózdi Teknőc Diák- és Szabadidősport Egyesület által rendezett Kondi Napok 2023-as szezonja ezzel a próbával véget ért. A programsorozatban a természetjárás mellett, most is helyet kapott az úszás, dombfutás, és a kerékpártúra – számolt be erről az Ózd.hu.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek