Újabb érdekes parkolási anomália Miskolcon a Centrumnál

Megosztás

Ha rokkantkártyával parkolunk akár kis időre, akkor is nagyon oda kell figyelni, pontosan hol állítjuk le autónkat. De ebben a helyzetben ki hibázott?

A közösségi médiában tette közkinccsé friss történetét a nem először igencsak kaotikusnak bizonyuló Centrum-környéki parkolásról Eszter.

“Sziasztok! Segítséget kérnék aki tud kérem mondjon valami jót.

Mai nap 13:30, Centrumnál parkoltam, roki kártya kirakva, ahogy kell, 10 perc múlva mentem vissza az autóhoz, szépen virított a “mikuláscsomag”, hogy nem vettem parkolójegyet! Miért is kellett volna venni? Nem is értem, holnap hívom őket, ugyan mutassák már meg a fotót! Nagyon kíváncsi vagyok! Addig még dühöngök magamnak” – írta Eszter az egyik helyi közösségi médiás csoportban.

Erre az a válasz érkezett, hogy közterületen ingyenes a parkolás, de például a kórházban és magánparkolókban már nem. Rokkantkártyával? Úgy sem egyértelmű. De sokak szerint a kórházban feltétlenül. “A kórházban tényleg ingyenes – felmutatod és mehetsz -, magánparkolóban a kijelölt helyen (ugyanígy jártam 2 hete, megbüntettek a Centrumnál)” – válaszolta Martina.

“Üdvözletem! Az igazolvány kizárólag közterületi parkolás esetén használható. Zárt téri parkolókban, mélygarázsokban, parkolóházakban és a magánparkolókban az igazolvány parkolásra nem jogosít!” “Közterületen álltam meg, ahol szoktam.” Erre azonban megint olyan válasz érkezett, ami alapján Eszter hibázhatott. De innen már nehéz követni.

“Én is benyeltem a múltkor. Magánparkoló. Egy pesti cégé. Befelé a tábla jó magasban volt. Az autóból észrevehetetlen. Az őr kirohan és vissza. Aki nem ismeri, annak kivédhetetlen. Már többször volt itt is téma a csoportban. Az önkormányzat nem foglakozik vele” – összegezte Béla. Most akkor végül is ki hibázott? Valóban a kártya ellenére benézte volna főszereplőnk ezt a parkolást? De ha mindig ott szokott megállni, máskor hogyhogy nem volt ezzel gond?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek