Teljesen felháborodott az ózdi polgármester, mennyire elpusztították az eredetileg szép háztömböt

Megosztás

Közbiztonsági problémák, szemetelés, illegális hulladéklerakatás, tönkretett lakások, komplett lelakott lépcsőház a terítéken. Elképesztő pusztítás az Árpád Vezér úton.

A problémáról nemrég a Borsod24 is beszámolt, a részleteket megismerve pedig Janiczak Dávid teljesen kiakadt.

Az érintett maga közölte véleményét a közösségi médiában.

“ÁRPÁD VEZÉR ÚT – EGY FELHÁBORÍTÓ TÖRTÉNET

Sokrétű és több sebből vérző problémák halmaza van az Árpád Vezér úton. Ezért bejárást kezdeményeztem Angyal Béla képviselő úrral, Soós Attila rendőrkapitány úrral, a Városi Rendészet kollégáival, és az Ózdinvest Kft. munkatársaival. Közbiztonsági problémák, szemetelés, illegális hulladéklerakatás, tönkretett lakások, komplett lelakott lépcsőház… Nézzük mire jutottunk!

LEGYEN REND – Kérésemre a rendőrség és a rendészet is megerősített szolgálatot ígért a környéken a normák betartatása érdekében. Itt kérek figyelmet, mert szükség van az ott élők hathatós közreműködésére! A leghatásosabb módszer ha tettenérés történik, ezért kérem Önöket, hogy bármi kihágást tapasztalnak azonnal közvetlenül a rendőrséget hívják a 112-es számon, vagy januárig egyelőre még csak napközben, később egész nap, a Városi Rendészetet a 06 30 281 7321-es számon. Képviselő Úrral egy új kamera elhelyezését is előkészítjük az illegális kipakolások visszaszorítására.

BONTÁS VAGY FELÚJÍTÁS VIZSGÁLAT – Az Árpád 12/C lépcsőház állapota a korábbi „Csé” néven elhíresült épülethez hasonlatossá vált, ezért mind jogi, mind statikai, mind anyagi oldalról elindítottam a vizsgálatokat egy lehetséges bontás, vagy felújítás előkészítéséhez. Mivel magántulajdonú lakások is vannak benne, valamint a várható költségek valószínűleg a csillagos eget fogják karcolni, így máról holnapra biztosan nem fog megvalósulni, de elindulunk a legmegfelelőbb irányba.

JÖVŐ – Az épület másik két lépcsőháza egyszerűbben menthető, ezért kezdeményeztem, hogy a lakók szerveződjenek össze és alapítsanak társasház kezelést, kezdjenek el közös költséget fizetni, és a fennálló problémákra ugyanúgy, mint minden más társasháznál, közösen keressenek megoldást. Természetesen az önkormányzati tulajdoni hányad mértékben minden támogatásunkról biztosítottam őket és az alapítás kapcsán is. Ez biztosíthatja azt, hogy elsősorban állaguk megóvásra kerül, következő lépésként pedig majd felújítás is kezdődhet.

Minősíteni most nem szeretném azokat az embereket, akik egy korrektül megépített, szép, lakható háztömböt ilyen mértékben képesek elpusztítani maguk alól! Aztán a romeltakarítás megint és mindig az önkormányzatra vár… Mennyivel egyszerűbb lenne csak megbecsülni azt, ami van, és nem tönkretenni!” – írta felháborodva Janiczak Dávid.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek