Nemcsak a kilátó, de a sétányok és lépcsősorok is megújulnak

Megosztás

Történelmi fejlesztés valósul meg az Avasi kilátó és környezete kapcsán. Legutóbb arról írtunk, hogy új szakaszba lépett a kilátó felújítása, valamint arról is beszámoltunk, hogy a miskolciak ötleteit várták az épület új kivilágításával kapcsolatban. Most arról a jó hírről számolhatunk be, hogy a fejlesztés kapcsán a környék lépcsősorai és sétányai is megújulnak.

Az Avasi kilátó projekt részeként újul meg a Toronyalja utca, a Győri Nagy Lajos lépcsősor és a kilátó alatti sétány is. A munkálatok már javában zajlanak mindhárom területen – árulta el Miklós Viktor a polgármesteri hivatal pályázati főosztályának vezetője.

Miklós Viktor arról is tájékoztatott, hogy a a Toronyalja utca Európa Rádió és avasi református templom közötti szakaszán már cserélték a közműveket, de ezzel még nincs vége a fejlesztéseknek, mert a terület új burkolatot és közvilágítást is kap majd. A Győri Nagy Lajos lépcsősoron is dolgoznak a szakemberek, a terület szintén új közvilágítást kap, valamint felújítják a lépcsősor felső szakaszát.

Az Avasi kilátó körüli sétányon szintén kiépítik a közvilágítást, új pergolákat alakítanak ki, és úgynevezett stabilizer burkolatot kap. Ennek az az előnye, hogy átengedi a vizet, így környezetbarát megoldás. „Hasonló technológiával alakítottuk ki a sétányokat Miskolctapolcán, a Hotel Kitti mögötti területen, ennek csupán a színe tér el attól, itt ugyanis fehér lesz a burkolat” – mondta Miklós Viktor, aki azt is közölte, hogy a három területen az Avasi kilátó kivitelezője, vagyis az Épkar Zrt. dolgozik, a munkák befejezésének határideje pedig szintén az év vége.

Az Avasi kilátó fejlesztése egyébként jól halad, ezt a közgyűlés tagjai is megtekinthették októberben. Akkor a szakemberek a kávézó kialakításán dolgoztak, a külső munkálatok közül pedig a színezés van még hátra.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek