Újabb szakaszba lépett az Avasi kilátó felújítása- már messziről látszik a változás

Megosztás

Miskolc ikonikus épületét, az idén 60 éves Avasi kilátót sokévnyi méltatlan mellőzöttség után a Kilátó ReStart program részeként, az Európai Unió által biztosított forrásnak köszönhetően a város felújítja. Az önkormányzat, illetve Veres Pál időről időre megosztja a nyilvánossággal, hogy éppen milyen fázisban van a felújítás és igyekeznek minden itt élőt bevonni a kilátó megújulásába. Pár nappal ezelőtt arról kérdezte a polgármester a miskolciakat, hogy milyen képet vagy alakzatot látnának szívesen a felújított Avasi kilátó oldalán, fényfestés segítségével.

Veres legfrissebb bejegyzésében nem véleményt vár, csupán felhívja a figyelmünket egy fontos változásra. “Amint a fotó is mutatja, ha mostanában föltekintünk az Avasra, a fölső hegyes tűn már látszik a Kilátó új, erős fehér színe. Annyira erős, hogy még kivilágítatlanul is fénylik az estében, sőt, Kassa felől jövet az M30-asról is föltűnik.

Különösen erős a kontraszt, hogy a tű alatti részek most még az eredeti, ráadásul azóta el is koszolódott, szürke betonfelületekkel láthatóak.

Érdemes most összevetni a két állapotot. Hamarosan az egész épület fehér lesz, s a Viszlai József által megálmodott új színezés még inkább ki fogja emelni az Avasi Kilátó egyedi, összetéveszthetetlen sziluettjét, írja bejegyzésében a polgármester.

Október közepén a városháza arról tájékoztatta lapunkat, hogy már nyolcvan százalékos készültségben van a projekt és már a beruházás részét képező sétautak felújítása is. A tervek szerint idén év végére a látogatók ismét birtokba vehetik a kilátót.

Fotó: Veres Pál Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek