Ingyenes kurzusokkal segíti az érettségizőket a Miskolci Egyetem

Megosztás

A Miskolci Egyetem is szeretne hozzájárulni életük eddigi legkeményebb megpróbáltatására, az érettségire készülő középiskolás fiatalok felkészítéséhez, ezért személyes és online felkészítőket, ingyenes kurzusokat tartanak számukra.

A felvételi szabályzati rendszerben ugyan változás történt, mivel a minimum ponthatárokat eltörölték, de továbbra is azokat veszik fel a legnagyobb eséllyel a kívánt felsőoktatási intézménybe, főiskolára, vagy egyetemre, akik a legmagasabb pontszámokat érték el, így továbbra sem babra megy a játék: kemény és hosszas tanulás szükséges a kívánt célok eléréséhez.

A Miskolci Egyetem ingyenes érettségi felkészítő kurzusokkal kíván hozzájárulni a középiskolások eredményeihez, árulta el Dr. Ádám Zoltán beiskolázási és oktatásszervezési igazgató.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar fizika, matematika és informatika, digitális kultúra tantárgyakból tartott tanfolyamai már folyamatban vannak, ahogy Az Állam- és Jogtudományi Kar által szervezett szövegértés-, szövegelemzés-kurzus is tart november eleje óta, de még lehet rá jelentkezni.

A Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar emelt szintű földrajz-előkészítői december elején indulnak, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karé pedig januárban. Az Egészségtudományi Karon egészségügyi alapismeretekből emelt szinten, szintén januárban kezdődik felkészítő.

A felvételi pontszámításban, a pluszpontok tekintetében jelentős változások lépnek érvénybe a jövő évtől. Innentől kezdve például az intézmények saját maguk dönthetik el, hogy mire adnak pluszpontokat. Az előkészítők itt is sokat érnek, a Miskolci Egyetem döntése értelmében akik a 75%-án részt vettek, azok 20 többletpontra jogosultak.

Dr. Ádám Zoltán továbbá elmondta, nőtt az előkészítők iránti érdeklődés, valamint abban bíznak, hogy januárban és februárban még aktívabb lesz a jelentkezés, hiszen addigra pontosan körvonalazódnak az intézmények konkrét elvárásai és a felvételi tájékoztató.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: Miskolci Egyetem honlapja

Kapcsolódó cikkek