Aranyérmes lett a miskolci Sáfrány Péter a cselgáncs Európa-bajnokságon

Megosztás

A Miskolci VSC cselgáncsozója, a junior világbajnok Sáfrány Péter hatalmas sikert aratott a Németországban, Potsdamban megrendezett U23-as cselgáns Eb-n: míg ő a 90 kilósak között aranyérmet szerzett, ugyanebben a kategóriában Nerpel Gergely bronzérmes lett, valamint 78 kilóban Sági Nikolett szintén a harmadik helyet érte el.

Sáfrány ukrán, szerb és horváth ellenfelét győzte le, amíg a döntőbe jutott, ahol ellenfele a mindössze 16 éves ukrán Nikita Judanov volt. Már az első másodpercekben fölénybe került a fiatal borsodi sportoló, hamar megszerezte a vezetést egy vazaarival, sőt, egy perccel később le is zárta a mérkőzést, ezzel a legjobbak közé emelkedve.

A súlycsoport másik hazai érdekeltje, Nerpel Gergely a negyeddöntőben román ellenfelétől kapott ki, viszont a vigaszágon keresztül szép sikereket ért el, így végül bronzérmet szerzett.

A női 78 kilogrammos kategóriában Sági Nikolett svéd vetélytársát győzte le, de egy holland versenyzőtől kikapott, végül a harmadik helyen zárt.

Pénteken, a nyitónapon Gyertyás Róza arany-, Kőszegi Rebeka Rita, Varga Brigitta és Andrásfi Márton bronzérmet nyert, az egyéni versenyekben tehát hazánk versenyzői két arannyal és öt bronzzal az éremtáblázat negyedik helyén végeztek. A kontinensbajnokság az U23-asok között a mai napon csapatküzdelmekkel zárul.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kép: IFJ

Kapcsolódó cikkek