A Miskolci Egyetem rektora cáfolta az Andrada Group állítását

Megosztás

Az Alsózsolcai Környezetvédelmi Egyesület a közösségi oldalán tette közzé a Miskolci Egyetem rektorának levelét, mely az akkumulátor-feldolgozó tervezett építése kapcsán váltottak.

Az Alsózsolcáért Környezetvédelmi Egyesület és a Zöld Arnótért Egyesület felkereste a Miskolci Egyetem rektorát annak érdekében, hogy tisztázódjon: létezik-e bármilyen együttműködés az egyetem és az Andrada Group között, mely tervezi, hogy Alsózsolcán egy akkumulátor-feldolgozót létesítésit. A válasz, melyet Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora adott, hosszas várakozás után érkezett meg néhány nappal ezelőtt.

A rektor leveléből kiderült, hogy jelenleg nincs semmilyen együttműködési megállapodás az Andrada Group Kft.-vel az egyetem részéről. Egy előzetes kapcsolatfelvétel történt, mely kizárólag szakmai és technológiai vonatkozású kérdésekre korlátozódik, melyekre az egyetem dolgozói objektív, tényeken alapuló véleményt fognak megfogalmazni, függetlenül mindenféle befolyástól.

Az egyesület kiemeli, hogy Peter Tibaut és Iztok Seljak, az Andrada Group vezetői az elmúlt hónapokban több alkalommal említették, hogy együttműködési szerződés köti őket a Miskolci Egyetemhez, és az egyetem közelsége is szerepet játszott a helyszín kiválasztásában.

A környezetvédők aggodalmuknak adtak hangot, mivel úgy vélik, hogy ha az Andrada Group-nak ilyen egyszerű kérdésben, hogy kivel működnek együtt, nem sikerül igazat mondaniuk, akkor olyan fontos területeken, mint a biztonság vagy a modern technológia, sem lehet bízni a cég állításaiban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek