Se autó, se pénz – Rács mögött a gesztelyi kereskedés tulajdonosa

Megosztás

Bilincsben, vezetőszáron és rendőrök közrefogásában jelent meg a Miskolci Járásbíróságon az a hölgy, aki a gyanú szerint negyvenmillió forintot sikkaszthatott el az általa működtetett Forza Autóudvar nevezetű gesztelyi használtautó-kereskedésben.

Ahogy azt lapunk is megírta, érdekes események zajlódtak le Gesztelyben. A Forza Autóudvar névre hallgató használtautó-kereskedés úgy adott el autókat, hogy arról a beadó tulajdonosokat nem értesítették, számukra az ezért járó pénzt nem fizették ki. Ezek mellett megtörtént olyan is, hogy egy gépjárművet több személynek adtak el, vagy egyszerűen csak a foglaló elvétele után nem adták át a megvásárolt autót.

A sajtó megkeresésére a tulajdonos azt mondta, csúsztatásokkal teli a károsultak megszólalásai, és ha igazak lennének a vádak, már rácsok mögött lenne.

Mostanra kiderült, hogy utóbbi már megtörtént, hiszen a bíróság elrendelte a nő letartóztatását.

A Miskolci Járásbíróság közleménye szerint a tizenhárom sértettel szemben a tulajdonos akár negyvenmillió forintos kárt is okozhatott, így fennáll a sikkasztás, valamint a csalás bűntettének megalapozott gyanúja.

A büntetés esetleges mértéke és a megszerzett pénzösszeg miatt felmerült a szökés veszélye, emiatt döntött a bíróság az előzetes letartóztatás mellett. A hölgy ügyvédje fellebezett a döntés ellen. A letartóztatásakor a védő azt nyilatkozta, ki kell deríteni, pontosan mi motiválta a tulajdonost, továbbá azt is hozzátette, hogy a nő kész kifizetni a valódi károsultak számára a kár mértékét, viszont ezt megnehezíti a letartóztatás, emiatt arra kér mindenkit, hogy az autóház címére juttassák el a kárigényüket az erre jogosultak.

Kapcsolódó cikkek