Pénzbüntetéssel megúszta a kutyáját éheztető és éveken át be sem oltató miskolci állatkínzó

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság tárgyalás mellőzésével döntött annak a férfinak az ügyében, akivel szemben állatkínzás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Mint ahogy az esetről néhány hete már beszámoltunk, a megállapított tényállás szerint a vádlott miskolci otthonában tartott egy hétéves, terrier jellegű kan ivarú kutyát. Az eb rendelkezett ugyan mikrochippel, mely alapján 2021 márciusában kapott utoljára kötelező veszettség elleni védőoltást, azt követően azonban a férfi már nem oltatta be.

A terhelt nem gondoskodott a kutya számára folyamatosan hozzáférhető, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, valamint ivóvízről sem, ezért az eb ennek következtében kórosan lesoványodott állapotba került, továbbá hallójárat gyulladásban is szenvedett.

A kutyát az állatvédők szállították el az ingatlanból, majd a szakszerű állatorvosi ellátást követően állapotában folyamatos javulás következett be. A vádlott által alkalmazott nem megfelelő bánásmód alkalmas volt arra, hogy az állat maradandó egészségkárosodását vagy pusztulását okozza.

A bíróság fenti ügyhöz egyesítette a vádlott korábbi, lopás vétsége miatt folyamatban volt ügyét, így a másik eljárásban próbára bocsátást kimondó rendelkezést hatályon kívül helyezve jelen eljárás keretében 200.000 Ft pénzbüntetést szabott ki halmazati büntetésként a terhelttel szemben, kötelezte továbbá a felmerült bűnügyi költség megfizetésére. A büntetővégzés jogerős.

(A fotó csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek