Miskolc egyik utcájának burkolata totálisan leromlott, nem tűr további halasztást a javítása

Megosztás

Már a kukásautó sem vállalja, hogy behajt az utcába, olyan szinten borzalmassá vált az aszfalt, legalábbis ami maradt még belőle. Ám már közel a megváltás, a körzet képviselője ugyanis egy gyors és egy hosszú távú megoldást is felvázolt.

Teljes felújításra szorul a Bábonyibércen található Búzavirág utca: körülbelül egy kilométeres szakasz burkolata összetört, felgyűrődött, van olyan hely, ahol emiatt leér az autók alja, a kukásautó pedig hetek óta nem vállalja, hogy bemenjen az utcára, a helyieknek átmenetileg ideiglenes gyűjtőpontot jelölt ki a szolgáltató, oda kell lehúzni a kukát mindaddig, amíg a javítás meg nem történik.

A probléma nem új keletű, régóta napirenden van az utca felújítása – mondta el a Minap.hu érdeklődésére Erdei Sándor Zsolt, a terület önkormányzati képviselője, aki egyébként a Tinódi utca felújításakor valóban említette a Búzavirág utcai gondokat. 
Az utca állapota azóta tovább romlott, folyamatosan foglalkozom az üggyel, tulajdonképpen most az a legfontosabb teendő a számomra – mondta el. Szerinte a kilencvenes években alap nélkül épített út állapotán az sem nagyon segített, hogy a közeli építkezésekre haladó teherautók sokszor ezt az utcát használták. 

A megoldás az utca teljes felújítása lenne, ami körülbelül tizenöt-húszmillió forintba kerülne. A helyi képviselő alapja azonban idénre már csaknem kimerült, ráadásul a tél beállta előtt félő, hogy már idő sem fejeződhetne a munka még akkor sem, ha az összeg rendelkezésre állna. Így most a polgármesteri hivatal városüzemeltetési és műszaki osztályával közösen azon dolgoznak, hogy legalább az ideiglenes javításokat elvégezzék. 

– A terv az, hogy a legrosszabb szakaszokat feltörik és lebetonozzák, így legalább ismét járható lesz a felújításig a Búzavirág utca. Ennek finanszírozásához a képviselői alapomból megmaradt összeget felajánlottam – mondta el a képviselő, aki hozzátette, bízik benne, hogy a teljes rekonstrukció a város nehéz helyzete ellenére is bekerülhet a jövő évi miskolci költségvetésbe. Amennyiben mégsem, úgy Erdei Sándor Zsolt jövő évben elvégezteti az első szakasz aszfaltozását.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek