Negyven éve sorsára hagyott utcát aszfaltoztak újra Miskolcon

Megosztás

A régi útburkolat már egészen szörnyű állapotban volt, hiszen minimum négy évtizede hozzá sem nyúltak. Erdei Sándor mozdult meg az ügyben és aszfaltoztatta újra a régóta sorsára hagyott utcát.

Újraaszfaltozták az elmúlt napokban a Bábonyibércet és a Feszty Árpád utcát összekötő Tinódi utcát. A munkát a terület önkormányzati képviselője, Erdei Sándor a képviselői alapjából finanszírozta. Mint mondta, a munka már nem volt tovább halogatható, hiszen az utca burkolata rendkívül rossz állapotú volt, a helyiek elmondása szerint legalább negyvenéves volt már a régi aszfalt – adta hírül a Minap.hu.

– A beruházásnak köszönhetően kedvezőbbé vált a közlekedés az autósoknak, hiszen nem kell kerülniük a Bábonyibérc sor és a Jókai utca felé, ha a Mátyás király utca az úti céljuk – mondta el Erdei Sándor, hozzátéve: a korábbi burkolat állapota miatt az elmúlt időben már a MIVÍZ szennyvízszállító autói is csak nehezen tudták elérni az utcán található házakat.

Erdei Sándor közölte: aszfaltburkolattal látták el az utcának azt a rövid szakaszát is, ahol korábban csak murvás burkolat állt rendelkezésre. A képviselő elmondása szerint a 12-es választókerületben egyébként is nagy hangsúlyt kell fektetni az útfejlesztésekre, felújításokra, rendkívül elhanyagolt állapotban vette ugyanis át a terület úthálózatát 2019-ben. 

– Kétségtelen, hogy a Tinódi utca volt a legrosszabb szakasz, de a Cserhát utcán is megkezdődött a megsérült útszakasz javítása, és elkezdték a Bábonyibérc sor hatalmas kátyúinak eltüntetését is. A következő időszakban is lesz munka, a Búzavirág utca felújítása ugyanolyan sürgető, mint a Tinódié volt, a Balázsdiák utcán is vannak útfelgyűrődések és nagy figyelmet kell majd fordítani az Árok utca nagyobb volumenű karbantartására is – tette hozzá Erdei Sándor. 

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek