Borsod–Abaúj–Zemplén a legnépszerűbb megye a szlovák ingatlanvásárlók körében

Megosztás

Eddig még nem látott mértékben vásároltak külföldiek ingatlanokat Magyarországon. A KSH legfrissebb adatai szerint megyénkben leginkább szlovák állampolgárságú vevők tettek szert ingatlanokra 2022-ben, náluk csak a németek vásároltak többet, ők leginkább a Balaton környékén leltek új otthonra.

2018-hoz képest hétszázezerrel több külföldi állampolgár vásárolt több ingatlant Magyarországon. A KSH adataiból kiderül, hogy amíg a múltban a németek mögött a kínaiak voltak a második legnagyobb vásárlóerő, mára már ezt a helyet a szlovák nemzetiségűek vették át. Az adatokból továbbá az is kiderül, hogy ezen külföldi állampolgárok leginkább Borsod–Abaúj–Zemplén megyében jutottak ingatlanhoz.

Összesen 1042 szlovák vásárolt ingatlant. Ezen vásárlótömegre vetítve 39%, tehát 406 szlovák állampolgár döntött úgy, hogy BAZ megyében telepszik le. Érdekesség továbbá, hogy ezen vásárlók kétharmada 65 év feletti volt. Fontos szerepet játszottak a határmenti települések, például Hidasnémeti, Gönc vagy Abaújvár.

Hidasnémeti kedvelt település a szlovák állampolgárok közt (Forrás: Wikiloc)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek