Több nagy baleset is történt az M3-ason – videó

Megosztás

Rendkívül sokan túlságosan sietnek és nem veszik figyelembe például azt sem, hogy az út és látási viszonyoknak megfelelően kell vezetni. A sztráda az utóbbi napokban kész roncstemető lett.

Az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, a Kál-Erdőtelek csomópont után, a kiépített terelés kezdeténél egy Suzuki Vitara ütközött hátulról egy Skoda kombinak, a Vitarát vezető idős férfit mellkasi fájdalmak miatt kórházba szállították. A forgalom a leállósávon halad, az araszoló kocsisor hossza meghaladta a 4 km-t. (Balesetinfo)

Az egyik hozzászóló kicsit fel is kapta a vizet. “Nagyon tele van már az agyam azzal, ami mindig… de különösen egy hónapja folyik az M3 autópályán! Pénteken és vasárnap 100% baleset és torlódás. Tisztelet a vétleneknek, de mi az istent csináltok/csinálnak, tisztelt uraim hölgyeim nyílegyenes úton? Utána pedig 3 órát sz*pni meg állni emiatt. 5-10 km dugóban? Vezessünk már figyelmesebben, óvatosabban! Hihetetlen, hogy még terelésnél, csökkentett sebességgel is összetöritek egymást…”

A másik, tanulságos esetnél egy videót is közzétett a Magyar Közútkezelő, hogy mindenki okoljon belőle. “Október van, esik az eső, a forgalom erős, sokan nem tartják a követési távolságot. Van, aki automata világítással közlekedik, ilyenkor hátrafelé csak a féklámpa fénye világít. A videó tanúsága szerint többen is egyszerűen nem az út és látási viszonyoknak megfelelően közlekednek, mint ahogyan a balesetet okozó fekete autó sem.

Megérkezik a torlódáshoz, az utolsó pillanatos erőteljes fékezés miatt megcsúszik, a sofőr próbál korrigálni: elrántja a kormányt. Ezzel a mozdulattal a külső sávban haladó dobozos autót meglöki, ami oldalára borul (ez pedig borulás közben egy másik járműnek is neki ütközik). A fekete autó pedig a szalagkorlátnak csapódik” – írta a Magyar Közút.

Csütörtök délután a nyírségi szakaszon is baleset történt, igaz, ez nem a sztrádán, hanem a nagykállói lehajtónál.

Szon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek