Szuper hír az ózdiaknak, idén semmilyen intézményt nem kell bezárni télen

Megosztás

A tavalyi évben az elképesztő mértékben megugró energiaárak mellett az számított sikernek, hogy a bezáró intézmények dolgozóit nem kellett elbocsátani. Idén még jobb hírrel szolgáltak Ózdon, be sem kell zárni semmilyen intézményt.

Tavaly az energiaválság kapcsán az áremelés hatásainak enyhítése céljából drasztikus lépésre kényszerült a város vezetése. Módosítani kellett az önkormányzat tulajdonában lévő, nem kötelező feladatokat ellátó cégek, intézmények működését a fűtési időszakban.

„Nagy örömömre szolgál, hogy a tavalyi esztendőben, bár az intézményeink, a kulturális és sportintézményeink java része zárva tartott, a kollégáink állását meg tudtuk őrizni és ebben az évben az ő segítségükkel már a téli szezonban is nyitva tudunk tartani, hiszen év elejétől fontos szempont volt számomra, hogy úgy gazdálkodjunk, hogy a kulturális és sportlétesítményeket mindenképpen nyitva tudjuk tartani. Több összetevője is van, ami oda vezetett, hogy a zárva tartást idén nem kellett elrendelni, ennek egyik eleme például az energiaárak csökkenése” – mondta Janiczak Dávid, polgármester.

A kultúra mindig is fontos szerepet játszott Ózd életében. Az ÓMÉK programjai az utóbbi időszakban egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, így a szervezők örömmel látják vendégül a közönséget a hidegebb hónapokban is.

„Nagyon nehéz volt a közönséget visszaszoktatni a covid és a tavalyi energiaválság miatti bezárást követően. Nagyon örülünk annak és nagyon hálásak vagyunk azért, hogy most folyamatosan tudunk működni. Nálunk hálásabb már gondolom csak a közönség. Az Olvasó és a Civil Ház teljes mértékben nyitva tart a téli időszakban is, a városi múzeum előzetes bejelentkezés után látogatható, a közösségi házakból pedig minden területen nyitva marad egy, így az uraji, a szennai, valamint Szentsimonban az Iskolatörténeti Múzeum” – emelte ki Bukovinszky Zsolt, az ÓMÉK ügyvezető-főszerkesztője.

Ezen kívül a sportnak is nagy jelentősége van városunkban. Így a sportcsarnok, valamint az uszoda folyamatos működése lehetőséget biztosít a mozgást kedvelők számára, hogy hivatásukat, illetve hobbijukat a téli szezonban is űzhessék. Az energiafelhasználást a létesítményekben áram alapú használati melegvíz ellátással, a strandon pedig hőtartó fólia használatával igyekeznek racionalizálni – írta meg az Ózd.hu. Azt is hozzátette a portál, hogy idén visszatér a karácsonyi díszkivilágítás is

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek