„Nincs az a pártérdek, ami fontosabb Miskolcnál” – így reagált Veres Pál a DK bejelentésére

Megosztás

“A választók majd eldöntik, hogy győztes, vagy vesztes szavazatot szeretnének leadni jövőre” – írta Hegedűs Andrea jelöltsége kapcsán a miskolci polgármester.

Pénteken hivatalossá vált, hogy a Borsod24 értesüléseinek megfelelően a Demokratikus Koalíció és az LMP jövőre nem Veres Pált, hanem Hegedűs Andreát fogja támogatni az önkormányzati választáson 2024-ben polgármesterjelöltként. Gyurcsány Ferencék szerint a jelenlegi városvezető nem elég ellenzéki és együttműködik a kormánypártokkal, míg az LMP elsősorban a zöldpolitika fontosságát hangsúlyozva indokolta Hegedűs Andrea indítását.

Veres Pál a bejelentésre a Facebook-oldalán reagált: ebben azt írja, hogy szereti az ilyen pillanatokat, amikor a dolgok világosan elválnak egymástól, jövőre pedig majd a választók döntenek.

“Szeretem azokat a pillanatokat az életben, mikor a dolgok világosan elválnak egymástól. Ez most egy ilyen pillanat. Szerintem nincs az a személyes ambíció, ami fontosabb lehet a közösség érdekénél, és nincs az a pártérdek, ami fontosabb lehet Miskolcnál.”

“A DK helyi vezetői az ellenzéki politikát szeretik, és valóban így van a legjobb esélyük arra, hogy 2024-től Miskolcon is újra ellenzékben legyenek. Ő döntésük, nincs vele dolgom. A választók meg majd eldöntik, hogy győztes, vagy vesztes szavazatot szeretnének leadni jövőre” – írta bejegyzésében a városvezető.

A DK és az LMP tehát Hegedűs Andreát támogatja 2024-ben, de hogyan kommentálta a többi ellenzéki párt a bejelentést?

Szarka Dénes, a Jobbik-Konzervatívok frakciócsoportjának vezetője a Boon.hu portálnak elmondta: szerinte a koalíciós városvezetés a nehéz gazdasági helyzet ellenére is előre tudott lépni “nemcsak a fejlesztések, de a város üzemeltetése terén is”. Hozzátette: mindig minden döntésnek Miskolc érdekében és nem egyéni, vagy pártérdekek mentén kell megszületnie. “Mi ehhez ragaszkodunk, ezt fogjuk képviselni a jövőben is” – írta.

“Az ellenzéki szavazók Miskolcon is együttműködés pártiak, ezt várják el az általuk támogatandó politikai erőktől. Aki ez ellen van, az egyértelműen a Fidesz-KDNP malmára hajtja a vizet” – így kommentálta az MSZP miskolci elnöke, Simon Gábor a DK lépését.

Göröncsér Zsolt, a Párbeszéd-Zöldek miskolci szervezetének megbízottja elmondta: sejtették, hogy ezt fogja lépni a DK, de nem értenek egyet vele és nem is támogatják a külön indulást. A Momentum pedig még nem döntött véglegesen: “A városvezetésben végzett közös munka és a meglévő bizalmi viszony miatt Veres Pálra természetes szövetségesünkként tekintünk, ám a pártunk még sem szervezetekkel, sem jelöltekkel nem véglegesített várospolitikai megállapodásokat. Ehhez közel járunk, amint megtörténik, tájékoztatjuk a nyilvánosságot” – fogalmazott Szopkó Tibor, a Momentum Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei vezetője.

Forrás: boon.hu; Fotó: Veres Pál Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek