Óvatosan közlekedjünk, forgalmi rend változás történt egy forgalmas ózdi utcában

Megosztás

Egyirányúsították az utcát, mert az utóbbi időben látványosan megnövekvő forgalom miatt már rendszeresen akadozott itt a közlekedés. Hétfőn meg is történt a forgalmi rend megváltoztatása.

Egyirányú lett a Bartók Béla út a Bem út irányából a Kazinczy út felé. Az Ózdi Városüzemeltető Intézmény munkatársai ma helyezték ki a táblákat – számolt be róla elsőként az Ozd.hu.

„Számos lakossági bejelentést kaptunk az elmúlt években innen a Bartók Béla utcából arra vonatkozólag, hogy az egyre nagyobb forgalom és a szűkös utca miatt nehézkessé vált a közlekedés, ezért a szakemberek bevonásával arra a megoldási javaslatra jutottunk, hogy egyirányú forgalmi rendet vezessünk be ebbe az utcába. Természetesen kikértük a lakosság véleményét is, minden itt lakó, itt működő vállalkozások és intézmények is támogatták aláírásukkal ezt a kezdeményezést” – mondta dr. Csuzda Gábor, területi képviselő.

Több mint ötvenen támogatták a kezdeményezést. Az ÓVI szakemberei gyorsan haladnak. A változás már ma életbe lépett.

„A Bartók Béla utcát egyirányúsítjuk, ezért most folyik a tábláknak a kihelyezése. A Bem úttól a Vajda János út felé lesz egyirányú az utca. Kérünk mindenkit, hogy ne megszokásból, hanem táblák szerint vezessen” – hangsúlyozta Dubovinszky László, az Ózdi Városüzemeltető Intézmény műszaki tanácsadója.

Erre azért volt szükség, mert a Kazinczy Ferenc út mellett épülő óvoda hamarosan elkészül. Az apróságok átköltözése után azonban még nagyobb lesz a forgalom a környéken. Az intézményt egy pár hónap múlva foglalják el. A szakemberek remélik, addig mindenki meg tudja majd szokni a megváltozott rendet.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek