Kosárlabda: rendkívül szoros csatában nyert a Diósgyőr, egyetlen ponttal

Megosztás

Jól kezdett a DVTK, utána azonban – vélhetően a fáradtság miatt – egyre inkább ránk jött a Pécs. Végül egyetlen pontocskát sikerült megőrizni az előnyből és begyűjteni a maximális pontszámot, meleg volt a pite.

A Tippmix Női NB I. A-csoportjának 4. fordulójában az NKA Universitas Pécs gárdája látogatott a DVTK Arénába. Az első negyedben dominált a DVTK HUN-Therm, de aztán egyre jobban kiütköztek a hetek óta tartó menetelés okozta fáradtság jelei, és a pécsi ellenfeleink a következő három negyedet megnyerve izgalmassá tudták tenni az összecsapást, amelyet végül Lelik Réka fantasztikus megmozdulása döntött el a mi javunkra (83-82).

A hajrá utolsó perceiben többször is a Pécs vezetett, de végül sikerült visszafordítani a mérkőzést a hazaiaknak. Garbin szórt egy triplát, de Mérész és M. Tadić révén átvették a vezetést a pécsiek, ráadásul csapatkapitányunkat le kellett cserélni bokasérülés miatt, az izgalmak fokozódtak (79-80). Williams újabb duplája után két perc maradt a mérkőzésből. A következő támadások kimaradtak itt is, ott is, majd videózás után nálunk maradt a labda, és Toman Petra végül bebrusztolta a labdát a gyűrűbe. A pécsiek támadhattak, de Toman elcsente a labdát ellenfelétől, és a másik oldalon Lelik Réka felvállalta a vezér szerepét, és ennek az elhatározásnak két pont, és az ezzel járó két bajnoki pont lett a jutalma (83-82). (Dvtk.eu)

Tippmix Női Kosárlabda NB I. A-csoport 4. forduló

DVTK HUN-Therm – NKA Universitas Pécs 83-82 (23-15, 20-24, 20-22, 20-21)

Miskolc, DVTK Aréna, 900 néző. Játékvezetők: Cziffra Csaba, Frányó Péter, Varga-Záray Katalin.
DVTK: Aho N. 2, Toman 11, Charles 19/6, Garbin 11/9, Tadić 8. Csere: Grigalauskytė 9, Kányási 5/3, Aho T. 3/3, Lelik 15/3. Vezetőedző: Völgyi Péter.
PEAC: Laczkó 6/6, Wallace 21/12, M. Tadić 12/6, Mérész 14, Williams 14. Csere: Kiss 5/3, Smailbegović 4/3, Rátkai 2, Olawuyi 4. Vezetőedző: Jovan Goreć.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek