Bezáratnák a selyemréti kocsmát a tarthatatlan biztonság miatt?

Megosztás

A petíció elvi szerzője bezáratná a Miskolcon található Bajcsy-Zsilinszky úti Picoló Presszó és Lottózót. Úgy véli, sokadmagával egyetemben azt érzik, az alapvető biztonság sincs meg a környéken a kocsma miatt.

Pedig a közelben számos kisgyermeknek második otthont adó intézmények találhatóak, de az “egyszerű” lakosok is úgy gondolják, lépni kell, mert a Selyemrét ezen része különösen lesüllyedt, ebben pedig a presszónak nagy szerepe van.

Az ügyben Ü. Zoltán helyi lakos indított online petíciót, amihez egyre többen csatlakoznak, immáron több, mint száztízen. “A Selyemréten a színvonal napról napra süllyed, tarthatatlan az állapot a buszmegálló és a kocsma körül és az itt lakók biztonsága se garantált. A közelben lévő bölcsőde, óvoda, iskola, templom, egészségügyi rendelő és más intézmények mellett ez megengedhetetlen, hogy egy ilyen vonzza fényes nappal is az alkoholistákat, a hajléktalanokat és a prostituáltakat a futtatóikkal együtt.

A közösségünk nevében kérem a presszó működési engedélyének felülvizsgálatát és újbóli elbírálását, de leginkább a helynek a bezárását. A velem megegyező véleményű itt lakók aláírásával is alá tudom támasztani” – írja Zoltán.

Mi hogy vélekedünk? Szó se lehet róla, vagy inkább bárcsak jó időre bezárna a hely?

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek