Látványos videón, ahogy megújult az Avasi kilátó

Megosztás

Bár az ikonikus kilátó alapvető kinézete és sziluettje nem változik meg – ellentétben például a félbehagyott Diósgyőri várral -, de teljes modernizálás történik, a munkálatok továbbra is zajlanak.

Magyarepitok.hu szúrta ki, hogy a építőipari cég minap a közösségi oldalán tett közzé egy videót, amiben bemutatják, hogy hogyan halad az Avasi kilátó fejlesztése. Mint írják, és egyben prezentálják is a látványos képsorokon, a kilátóban új tetőrétegrend készül, mellette jól halad a festés, illetve a homlokzati hőszigetelés is. Az étteremben pedig a szerkezetépítési munkálatokon dolgoznak.

A videót erre a linkre kattintva tekinthetik meg.

Látványterv: Műépítész Kft.

A szakportál emlékeztet, hogy a mintegy 900 millió forintos teljes projektben az építmény sziluettje, illetve kinézete lényegileg nem változik meg, viszont korszerűsítik azt. A munkálatokhoz a terveket az Ybl Miklós-díjas Viszlai József, Miskolc korábbi főépítésze készítette el.

A munkálatok során:

  • statikailag megerősítik az épületet,
  • kicserélik az épületgépészetet és a padlóburkolatot,
  • eltávolítják a felesleges antennákat, valamint
  • megerősítik a lépcsőket és kijavítják a falakat.

Továbbá az éttermet is felújítják és a földszinti szabadtéri terasz is újjáéled, alkalmassá válik kulturális programok megtartására. Lecserélik az épületet körülvevő díszburkolatot, illetve a kandelábereket is. Egy sétányt is kialakítanak a kilátó közelében, és felújítják a Győri Nagy Lajos lépcsősort, illetve a Toronyalja utcát. (via Infostart)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek