Kilátó Restart – új útvonalakon közelíthető meg a Horváth-tető

Megosztás

Az Avasi Kilátó környékén zajló munkálatok miatt a korábban megszokottól eltérő útvonalon lehet megközelíteni a Horváth-tetőn lévő játszóteret és szabadidőparkot. Gyalogosan a Papszerről a Mélyvölgy utcán, majd a Csáti és a Petőfi soron keresztül lehet felsétálni a Horváth-tetőre, autóval pedig a gépkocsit a Pattantyús utca végén, az iskolával szemközti oldalon, a négyemeletes panelházak és a buszvégállomás között lévő parkolóban hátrahagyva lehet elsétálni egészen a játszótérig.

Az autósokat arra kéri a kivitelező, hogy a Mendikás dűlőről a sportpálya szélénél lévő táblás kereszteződésen át ne hajtsanak tovább a kilátó felé, mert az útszakasz építési terület, amelyen folyamatos a teherautó- és munkagép-forgalom, ezért az útburkolat több helyen is rossz minőségű, az ott parkoló autók pedig akadályoznák a munkavégzést.

Az avasi kilátó felújítása egyébként 444 millió forintos TOP-os forrásnak köszönhetően történhet meg, az ikonikus tévétorony környezetének és a környező sétányoknak a megújítására pedig több mint 160 millió forintot fordíthat a város. A kivitelező vállalása szerint idén ősszel átadják a közönségnek a felújított kilátót.

Fotó: Veres Pál Facebook

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek