Folytatódik a Búza téri aluljáró felújítása – lezárják a buszpályaudvar felé vezető lépcsősort

Megosztás

Szeptember elején mi is beszámoltunk róla, hogy elkezdődött a Búza téri aluljáró felújítása, ezért átmenetileg a gyalogos közlekedése nehezebbé válik.

Miskolc egyik legforgalmasabb környékének lépcsősorai az 1978-as megépítése óta nem estek át átfogó rekonstrukción, a lépcsők állaga pedig több helyen balesetveszélyessé vált.

A felújítás hamarosan a második üteméhez érkezik, ennek részeként szeptember 29-én (pénteken) a kivitelező a közlekedők biztonsága érdekében – előreláthatólag három hétre – lezárja az MVK és a Volán buszpályaudvarok felé vezető lépcsősort. Az első ütemben lezárt, Centrum felé vezető lépcsősort viszont megnyitják a gyalogosforgalom számára. A Búza térről a felszíni átjárás a Miskolc Pláza felé és a Zsolcai kapu irányába biztosított, tájékoztatta hírportálunkat a városháza.

A lépcsősorok javítása miatt a kivitelező a közlekedők türelmét és megértését kéri, továbbá, a biztonságos közlekedés érdekében felhívja a figyelmet a szabályok betartására, valamint a gyalogosátkelők használatára.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek