LMP az alsózsolcai akkubontóról: A korai öröm ritkán vezet valódi megnyugváshoz 

Megosztás

Csütörtökön Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő bejelentette, hogy az alsózsolcára tervezett akkufeldolgozó-üzem létesítési engedélyét visszavonta a beruházó cég, helyette környezeti hatásvizsgálati eljárást indítanak.

Az LMP-Magyarország Zöld Pártja értetlenül áll a Momentum helyi politikusának sikerkommunikációja előtt, hiszen Csöbör Katalin nem azt jelentette be, hogy a kormány felhagy az akkufeldolgozó-üzem létesítésével, hanem mindösszesen annyit, hogy környezeti vizsgálat előzi azt meg. Azt pedig tudjuk, hogy ezek a hatásvizsgálatok minden esetben kiszolgálják a kormányzati érdekeket, illetve azt is tapasztalhattuk, hogy a kormányközeli politikusok az akkugyarmatosítás oltárán saját hitelességüket is bármikor feláldozzák, ha azt az ázsiai nagytőke megköveteli, mintahogyan láthattuk az ácsi polgármester esetében is. Sajnos hazánkban az Orbán-kormány szisztematikusan építette le a környezetvédelem intézményrendszerét, azon túl a megmaradt felügyeleti szerveket is mind anyagilag, mind szakmailag ellehetetlenítette, függetlenségük megkérdőjelezhető.

Az LMP szerint csak akkor nyugodhatnak meg az alcsózsolcaiak és egész Magyarország is, ha végérvényesen gátat szabunk annak, hogy kiárusítsák hazánk termőföldjeit és vízkészletét és a természetkárosító üzemek helyett az energiafüggetlenségünk érdekében egy fenntartható zöld fordulatot viszünk véghez. Az LMP nemet mond az akkugyarmatosításra, és a zöldre festett pártokat pedig megfontoltabb kommunikációra inti.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek