Jól halad a Thököly utcai híd bővítése, de vasárnap délelőtt inkább ne menjünk arra

Megosztás

Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy elkezdődött a Thököly-híd felújítása és bővítése. A beruházásra már égetően nagy szükség volt, hiszen a híd állapota az elmúlt évtizedekben jelentősen leromlott, a korlátokat felemésztette a rozsda, a betonszerkezet pedig meggyengült.

A közelmúltban újabb szakaszába lépett a felújítás, ezért teljes szélességében lezárják a közúti forgalom elől a Thököly Imre és a Kiss Ernő utca kereszteződésében található Szinva-hidat 2023. szeptember 24-én vasárnap 8:00 és 12:00 között, tájékoztatta hírportálunkat a miskolci önkormányzat.

Simon Gábor, a városrész önkormányzati képviselője a Minap kérdésére elmondta, hogy a munka a műszaki ütemtervnek megfelelően halad, az év végére ismét birtokba vehetik az autósok. A felújítások mellett az áteresztőképesség növelésén van a hangsúly.

“A hídról már mállott a beton, az alja is jelentősen elrozsdásodott – félő volt, hogy súlykorlátozást kell rá bevezetni, ami a környékbéli ipari egységek ellátását lehetetlenítette volna el.” – hangsúlyozta a politikus.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek