Pénteken kezdődik a Kerekdomb Fesztivál

Megosztás

Szeptember 15-17. között ismét zenével, színházzal, irodalommal és családi programokkal telnek meg Tállya kertjei és pincészetei a nyolcadik Kerekdomb Fesztiválon, amely igazi színes nyitánya az ősznek.

Szerencsére a vénasszonyok nyara idén még bőven kitart szeptember közepéig, így kellemes, őszi napsütésben élvezhetjük az idei Kerekdomb Fesztivált. Összesen 126 program közül válogathatunk a három nap alatt, amelyek ezúttal is az összművészetiség jegyében lettek megálmodva. Ennek megfelelően reggeltől-estig találunk elfoglaltságot: az egyik pincészetben kiállításmegnyitó, a másikban jóga vár, a kastélyban a legkisebbeknek szóló ringató foglalkozásokat tartanak, valamint filmvetítéseket és beszélgetéseket, míg az Alkotóház udvarán a hegyaljai mesterek segítségével kézműveskedhetünk. Tállyát és környékét e-bike-ra pattanva is felfedezhetjük, de akár egy bodrogi evezésre vagy túrára is be lehet nevezni az Aggteleki Nemzeti Parkkal. Sőt, akiben van még erő vasárnap reggel, az nevezhet a Tállya-Golop futóversenyre is, ahol 5, 10 és 15 km-en lehet indulni, de van külön gyerekfutam is. Aki nem szívesen hagyja el Tállya határait, az kultúrtörténeti sétán tudhat meg többet a település históriájáról a hosszúlépés.járunk? sétáin. 

Az irodalom kedvelőinek szól többek közt a Nem akarok – Nemes Nagy Ágnes 100 c. előadás Vecsei H. Miklós rendezésében, Lackfi János és Szirtes Edina Mókus #Jóéjtpuszi c. estje vagy éppen Kollár-Klemencz László az Öreg Banda regénye alapján született zenés irodalmi estje. Ezúttal is színházzá változik Tállya közösségi háza, ahol az Art-Színtér A pillangók szabadok, valamint a Mesterhármas című darabjait és Kocsák Tibor és Miklós Tibor Utazás című koncertszínházi előadását láthatjuk. A fesztivál zárónapján, vasárnap a Vincellér Ház Nagyszínpadon a Love Shake – Az élet összeráz formabontó darabot nézhetjük meg Rezes Judit és Szabó Győző előadásában. 

Természetesen nincs fesztivál zene nélkül: a fesztiválkedvencektől a klasszikus- és világzenén át, egészen az induló előadókig, sokféle koncert között válogathatunk. Utóbbiak idén saját színpadot is kapnak, a Palota Borházban ugyanis a Hangfoglaló Program fiatal tehetségei mutatkoznak be, mint Domingo, Grabovski, Ben T Kadar, Cataflamingo, Tiansen, Heavy Brains, Kaktus, Majré és Sisi. 

A Vincellér Ház Nagyszínpadon az Elefánt, a 30Y, a Parno Graszt, a Follow The Flow és az Ivan & The Parazol lép fel, a Szűcs Pincészetben Palya Bea, Meszka, Géem, Áron András, a Dos Diavalos és Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák dalaira rophatjuk, míg a Nyerges Udvarban többek közt aZorka, Ripoff Raskalnikov & Nagy Szabolcs, Richard Zalai, DOROGI egy szál gitár, Yewo akusztik és Saya Noé koncert vár.

Tállya pincészetének – és természetesen borainak – felfedezését kétféle Borútlevél is segíti, amelyekkel a pincemustra szereplőinél kóstolhatunk. Ilyenkor a kóstolás mellé mindig akad egy-egy jó sztori is, sokszor a borok mellett megismerhetjük a készítőket is, a dűlőtúrákon pedig még azt is megnézhetjük, hol is szüretelték hozzá a szőlőt.


A Kerekdomb alatt ingyenes fesztiváljáratok közlekednek Tállya, Golop, Monok, Legyesbénye, Szerencs, Rátka és Abaújszántó között. Aki csak egy napra érkezik, az igénybe veheti a MÁV-START és a Volánbusz közös napijegyét, a Tokaji Borongolót is, amely lehetővé teszi a környék felfedezését a Tokajbusszal. 

A teljes program és a jegyek a www.kerekdombfeszt.hu oldalon érhetők el.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek