Gyermekotthonban élő fiatal lányokat futtattak, elkapták őket

Megosztás

A vádlottak a gyermekotthonban élő fiatalkorú barátnőiket futtatták, a így szerzett bevételt nagyjából kétmillió forintos bevételt pedig elitták.

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék azon fiatalkorú vádlottak ügyében, akikkel szemben emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt emelt vádat az ügyészség.

Az ítéleti tényállás szerint a cselekmény elkövetésekor gyermekotthonban elhelyezett fiatalkorú vádlottak előbb baráti, majd szerelmi kapcsolatba kerültek az ugyanott lakó két későbbi sértettel. 2020 szeptemberében az I. rendű vádlott ötlete nyomán a terheltek prostitúciós tevékenység végzésére kényszerítették a sértetteket, melyet napi rendszerességgel, felügyeletük mellett kellett a sértetteknek végezniük. Az ily módon megkeresett pénzt az I. rendű vádlottnak adták át, aki – amennyiben kevesellte a befolyt összeget – tettleg bántalmazta a két lányt, illetve egy alkalommal a II. rendű vádlott is megverte az egyik sértettet. Az I. rendű terhelt a megszerzett pénzből többnyire alkoholt, cigarettát és ennivalót vásárolt, amelyet társával közösen fogyasztottak el.

A vádlottak a sértettek prostitúciós tevékenységéből közel 2 millió forint vagyoni előnyt szereztek.

A törvényszék emberkereskedelem és kényszermunka bűntette miatt I. rendű vádlottat 4 év 6 hónap, II. rendű vádlottat 3 év 6 hónap szabadságvesztésre ítélte.

A törvényszék a büntetés-kiszabás során enyhítő körülményként vette figyelembe a terheltek előkészítő ülésen tett beismerő vallomását, míg súlyosító körülményként értékelte a társas elkövetést, I. rendű vádlott esetében kezdeményező szerepét, valamint a hasonló jellegű bűncselekmények elszaporodottságát.

Az ítélet jogerős.

Néhány héttel ezelőtt, egy hasonló eset kapcsán hozott ítéletet a bíróság. Akkor egy férfi prostitúció céljából bérelt lakást, ahol tiltott szerencsejátékokat is rendezett, azonban az elkövető csak felfüggesztett börtönbüntetést kapott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek