Sóletfesztivált rendeztek Miskolcon

Megosztás

Vasárnap rendezték meg a város történetének első Sóletfesztiválját. Az eseményt a Miskolci Zsidó Hitközösség rendezte, így a testi táplálék mellett, lelki táplálékban sem volt hiány.

Az I. Miskolci Sóletfesztivált a Miskolci Zsinagóga udvarán rendezték meg. Az eseményen köszöntőt mondott Markovics Zsolt, a Miskolci Zsidó Hitközség főrabbija. A fesztivált pedig Veres Pál, Miskolc polgármestere és dr. Róna Iván, a MAZSIHISZ turisztikai osztályának vezetője nyitotta meg.

A programban szerepelt egyházi kerekasztal-beszélgetés Pásztor Dániel, a Tiszáninneni Református Egyházkerület püspöke, Molnár Attila görögkatolikus atya és Markovics Zsolt főrabbi közreműködésével B. Tóth Erika moderálása mellett.

A sóletebéd elfogyasztása után a koncerteké volt a főszerep, Color Klezmer Band, majd Havasi György és Kékesi Erika zenés előadása szórakoztatta a fesztiválozókat. A rendezvény támogatói voltak a Magyar Zsidó Örökség Közalapítvány (MAZSÖK), Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata. A rendezvény ingyenes, a sólet pedig önköltséges volt.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek