Így tájékozódjunk kormánypárti médiából: a fideszes lap szerint Miskolc zárva a turisták számára

Megosztás

Egy ilyen cikk után (ami egyébként telis tele van félinformációkkal, hatalmas csúsztatásokkal, de még tévedésekkel is) vajon hány turistát riasztanak el attól, hogy Miskolcra jöjjön a nyáron? Biztosan az a legjobb megoldás, ha ilyen áron is helyi politikai érdekek diktálnak a városvezetés lejáratására?

Nagyon furcsa, de nem is annyira meglepő cikkel találkozhattunk a napokban a turisztikai témájú Travelo.hu oldalon Miskolcról. Ha azonban jobban megnézzük, az egészet a fideszes irányítás alatt levő Boon.hu egyik cikkére alapozta a szerző, így már nem is akkora meglepetés, hogy kizárólag a negatívumokat kiemelve, teljesen egy szemszögből bemutatva, félinformációkkal teletűzdelve, mindent az ellenzéki városvezetés hibájának sugallva született meg a cikk.

Erre érthetően az volt a városvezetés reakciója, hogy “aki azt mondja, hogy a Diósgyőri váron, az Avasi kilátón és az Ellipsumon kívül nincs ma Miskolcon látnivaló, az vagy nem ismeri a várost, vagy nem szereti.” Erről éppen a napokban írt a Borsod24 is, sorolva a szebbnél szebb és érdekesebbnél érdekesebb helyekről, amik mágnesként vonzzák a turistákat (akik számára kicsit sincs zárva Miskolc, a város tárt karokkal várja a kikapcsolódni vágyókat).

De még némi kiegészítésre szorul több félinformáció is. A Travelo cikkében a jelenleg zárva tartó Ellipsum élményfürdőt a strandfürdő képével illusztrálták, valamint azzal a mondattal, hogy “a miskolctapolcai Ellipsum Élmény- és Strandfürdő tavaly október óta zárva tart”. Ez önmagában is óriási tévedés, a strandfürdő rész hetek óta nyitva tart (egészen pontosan május 27-én nyitották meg, érdemes tájékozódni!) és várja a fürdőzni és kikapcsolódni vágyókat.

Szintén külön érdekesség, hogy az elképesztő bukásként értelmezhető felújítást, ami a Diósgyőri várral zajlik, illetve nem zajlik, egyértelmű sugalmazással a városvezetés hibájának róják fel az írásban. Számos cikk foglalkozott már ezzel, de ismét vegyük elő a legfontosabbat, hogy mi kinek a felelőssége jelenleg. Ugyanis dr. Kiss János, Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2. számú választókerületének országgyűlési képviselője nem is olyan régen úgy nyilatkozott, hogy a Diósgyőri vár felújításához és újranyitásához szükséges kétmilliárd forintot a miskolci önkormányzatnak kellene biztosítania a kormány helyett. A tényszerűség kedvéért említsük meg, hogy (a fideszes) Kiss János miniszteri biztosként felelt a vár felújításáért. Emellett más “sikeres” projektet is miniszteri biztosként felügyelt, például a folyamatosan garanciális javításokra szoruló Ellipsumot is. Tehát MINISZTERI BIZTOSKÉNT felelt Kiss János a várért és az Ellipsumért is. Most eldönthetjük, hogy sikeresen intézte-e ezeket az ügyeket.

A Tündérkert? Egy pillanatig sem volt zárva, éppen mostanában számolt be erről is a Borsod24, hogy most is gyönyörű látványt nyújt, képekkel is illusztrálhattuk. A Boon azonban remek érzékkel (nyilván véletlenül) egy március eleji képet tett ki, amikor még semmi sem virágzott. Mindenki maga eldöntheti, hogy ellátogat-e erre a gyönyörű helyre, ami természetesen nincs bezárva. Egy halk megjegyzés ide is kívánkozik: egyébként sem a város az üzemeltető.

A miskolctapolcai park? Nyugodtan keressük fel és élvezzük a teljesen megújult csónakázótó és őspark szépségeit, csodaszép légkörét. Nem fogunk csalódni. Csak óvatosan a kormánypárti hírforrásokkal, ne feledjük, hogy ha csak ilyet olvasunk, akkor az egészségügyben és az oktatásban is minden a legnagyobb rendben, Miskolc pedig zárva a turisták előtt. A dolog szépséghibája, hogy ezek egyike sem fedi a valóságot. Nyugodtan jöjjenek csak a turisták, Miskolc tárt karokkal vár mindenkit.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek