Továbbra is folyamatosak a problémák az Ellipsummal – felelősök nincsenek

Megosztás

Pár nappal ezelőtt ünnepelte működése egy éves évfordulóját az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, de visszatekintve megállapíthatjuk: az elmúlt 12 hónap inkább a kivitelezési hibáktól, műszaki problémáktól és garanciális javításoktól volt hangos, mintsem az élményektől.

Február 1-jén, alig néhány hónappal az átadást követően be kellett zárni a fürdőt, hogy a kivitelező elvégezhesse a nyitást követően felmerült problémák garanciális javításait. A komplexum húsvét hétvégén nyitotta meg kapuit ismét a fürdőzni vágyók előtt, ám a javítások nem fejeződtek be. Mint megtudtuk, azért, mert voltak olyan helyreállítási munkálatok, amelyek elvégzésére nem volt elegendő az idő.

Néhány nappal ezelőtt olvasónk számolt be nekünk az Ellipsumban szerzett élményeiről. Mindamellett, hogy kiváló napot töltött a fürdőkomplexumban, néhány bosszantó apróság is megragadta figyelmét. Elmondása szerint a vendégek elől lezárták az egyik medence feletti teraszt, illetve magát a medencét is elkerítették paravánokkal.

Megkerestük az önkormányzat sajtóosztályát olvasónk észrevételeivel kapcsolatban, ahonnan megerősítették az információkat, valamint hozzátették, hogy az éjszakánként folyamatban lévő garanciális javítások ideje alatt 20% kedvezményt biztosítanak minden vendég számára.

A sajtóosztálytól megkérdeztük azt is, hogy mi lehet az oka annak, hogy ilyen sok kivitelezési probléma merül fel az élményfürdővel kapcsolatban, illetve folyamatban van-e valamilyen vizsgálat a felelősség megállapítására. A városháza álláspontja szerint csak a tavalyi nyitást követően derülhetett fény az esetleges minőségi problémákra, melyeket garanciálisan javítanak. Megtudtuk azt is, hogy „A kivitelező cég képviselőivel folyamatos, napi szintű egyeztetés zajlik a felmerülő műszaki problémák megoldása érdekében.”

Arra a kérdésünkre nem kaptunk választ, hogy folyamatban van-e valamilyen vizsgálat a felelősség kérdésében.

Az Ellipsum építése még az előző városvezetés idején kezdődött, sőt a projektnek külön miniszterelnöki megbízottja is volt, dr. Kiss János, jelenlegi országgyűlési képviselő személyében. A hivatalos átadás már az új önkormányzat idején történt meg, ahol így beszélt a politikus:

„Mi, miskolciak gyönyörű lakóházakat, üzletházakat, Zenepalotát, Palotaszállót és fürdőpalotákat építettünk úgy száz évvel ezelőtt. Aztán elvesztve a szabadságunkat, gyármonstrumokat, vasbetonnal teletömött művelődési házakat, és sokemeletes pártházakat kezdtünk építeni. Ezek többnyire már üresek, és szétbontva vagy bontásra várva állnak. Mindkét korszak épületei formáltak minket. Ahogyan újra szabadok lettünk, szerencsére visszataláltunk építészeti igényességünkhöz is, és az új, világszínvonalú épületeink is formálnak minket.”

Kiss János gondolatai nem öregedtek szépen, tekintve, hogy a „vasbetonnal teletömött művelődési házak” 50 évvel az építésük után is állnak, igaz nem túl fényes állapotban, hiszen évtizedek óta elhanyagolják őket. A „világszínvonalú épületeink” azonban folyamatos javításokra szorulnak. Kérdéses, hogy ezért kit terhel a felelősség: a miniszterelnöki biztost, a kivitelezőt, vagy esetleg valaki mást.

Sajnos úgy fest, erre a kérdésre egy darabig nem kapunk választ…

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek