Miskolcon is óvatosan a fülhallgatós közlekedéssel! Majdnem nagy baleset történt

Megosztás

Ha a bicikliúton váratlanul hárman is találkoznak, teljesen eltérő sebességű és irányú, de gyors mozgással, abból óriási baleset is történhet. Különösen akkor, ha egyikük a fülhallgató használata miatt nem is tud valamelyik résztvevőről.

Egy helyi lakossal, Sz. Tiborral esett meg a következő veszélyes szituáció szerdán. ” Kerékpárral Lillafüredet vette célba. A kerékpárúton komótosan haladva, látta hogy szembefut vele egy Úr, fülhallgató a fülben. Eddig semmi baj, csak miután észrevette, gondolta hogy visszatér a saját sávjába, igen ám, csak ott éppen akkor jött egy bicajos társ. A futó meglepődött és elkerülendő az ütközést, sajnos ő bukott egyet.

Természetesen mindketten azonnal megálltak hogy segítsenek, de a szerencsének köszönhetően nagyobb baj nem történt. “Azért is írom ezt le és elgondolkodtat, hogy ezek az aksis csodák 25..30..v. 40 km/h-val is mennek, meglepve sokszor minket is, ekkor nagyobb baj lehetett volna!” – tette hozzá Tibor.

Sajnos sokan a bicikliúton kocognak/kutyát sétáltatnak mindezt fülhallgatóval, ez komolyan balesetveszélyes, erősítette meg a tényt egy hozzászóló. Egy másikuk szintén hasonlóan reagált. “Én soha nem hordom a fülest, mert figyelni kell! Ha meg valaki elém jön, és nem tudok már megállni, akkor megérdemli.”

Vigyázzunk egymásra és magunkra is!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek