Találtak egy megoldást a lillafüredi parkolási anomáliákra – nem fog mindenki örülni

Megosztás

A jelentősen leszűkülő tér miatt a szabálytalan, illetve forgalmat akadályozó parkolás biztosan lehetetlenné válik, de ha egy buszt odaképzelünk, nagyon szűkös lesz a hely.

A rendőrség az önkormányzattal és a közúttal folytatott egyeztetéseket az ősszel állandósult lillafüredi parkolási gondokkal kapcsolatban. Most megszületett a megoldás: betonelemekkel zárták le a problémás szakaszt a szabálytalankodók elől.

Parkolásgátló céllal vasbeton terelőelemek jelentek Lillafüreden, Eger-Hollóstető-Miskolc összekötő úton a lillafüredi büfésornál, a sziklafal mellett. Az elemekre azért volt szükség, mert a Zsófia-kilátó átadását követően a tömegesen szabálytalanul parkoló autóktól gyakorlatilag csaknem megbénult az egri országút és a Miskolc-Dédestapolcsány bekötő út Hámori-tó feletti szakasza, erről korábban a Borsod24 is írt. Ősszel több hétvégén is előfordult, hogy már nem csak az autóbuszok közlekedése lehetetlenült el, de gyakorlatilag kerékpárral és gyalogosan sem lehetett haladni a Bükkben.

A forgalom folyamatosságát és biztonságosságát akkor csak folyamatos rendőri jelenléttel tudta biztosítani a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőr-főkapitányság, azonban – mint ahogyan azt Dobi Tamás szóvivő a Minap.hu érdeklődésére elmondta – mivel a probléma állandósulni látszott, a hatóság egyeztetéseket kezdeményezett a miskolci önkormányzattal és az útfenntartóval, vagyis a Magyar Közút Nonprofit Kft-vel. Ennek lett eredménye a most kihelyezett számos betonelem.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek