Gondoltak a sofőrökre is: borbusszal barangolhatjuk be Tokaj-hegyalját

Megosztás

A Borbusz Tokaj-Hegyalja egyik viszonylag új szolgáltatása, mely lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők átfogó képet kaphassanak a vidék borkultúrájáról.

Lassan egy éve már, hogy bevezették. A programot akár 2 főtől is indítani tudják, de lehetőség van 8 fős kisbusz és 50 fős busz igénybevételére is. A standard program 5-6 órás és 3 pincészet meglátogatását tartalmazza, ahol szakvezetéssel ismerhetik meg az adott pincészetben végzett munkát és az általuk vallott borkészítési filozófiát, valamint természetesen 2-3 bort is megízlelhetnek mindenhol.

A borászatokat úgy válogatják össze, hogy az út során teljesen megkerülik a Kopasz-hegyet, valamint hogy szerepeljen közöttük egészen kicsiny családi birtok és a grandiózus méretekben gondolkodó és gazdálkodó nagybirtok is. A szolgáltatás ára a maximális ügyfélközpontúság miatt egyedi árképzésű – írta a Tokaj-turizmus.hu.

Szerdán a Tokaj Katlan elnevezésű szórakoztató központ parkolójába várták a média képviselőit, hogy bejelentsék, idén is működik a szolgáltatás, ami tavaly indult útjára. “A konstrukció gyakorlatilag azt jelenti, hogy főleg Tokaj-Hegyalja magterületén belül nagyon kedvezményes áron tudjanak eljutni a térségbe érkező vendégek” – mondta Koncz Zsófia képviselő, miniszterhelyettes. – “Köszönöm, hogy a Volánbusz az idén is elindította a Tokajbuszt, amit a következőképpen kell elképzelni; ha megérkezünk Tokaj-Hegyaljára, a szerencsi és a tokaji vasútállomás között hét települést érint a járat. Ha Tokajból indulunk a busszal, akkor útba esik Bodrogkeresztúr, Mád, Tállya, Rátka, Ond, Szerencs és egy másik járat közlekedik Tokaj és Tarcal között” – tette hozzá.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek